11. novembar 2021.11. nov 2021.
Tvoje ideje, tvoja budućnost
Nagradni likovni konkurs EU za srednjoškolce iz Srbije

Tvoje ideje, tvoja budućnost

Konkurs je i prilika da se prepoznaju, ohrabre i nagrade umetnički nadareni i društveno angažovani đaci srednjih škola, kao i same škole koje predano pružaju podršku kreativnom razvoju mladih u opštinama uključenim u Program
Delegacija Evropske unije u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije, raspisala je likovni konkurs pod nazivom „Tvoje ideje, tvoja budućnost“ za srednjoškolce iz 99 gradova i opština u Srbiji.
Konkurs traje do 25. novembra, a 12 najboljih radova naći će se na stranicama kalendara EU PRO Plus programa za narednu 2022. godinu, a njihovi autori će biti nagrađeni laptop, tablet računarima i mobilnim telefonima.

-Ovogodišnja ideja konkursa da motiviše mlade ljude da u likovnoj tehnici prikažu koji bi projekat učinio njihov rodni grad boljim mestom za život mladih i koje promene bi oni mogli da pokrenu, kako bi koristio celoj društvenoj zajednici, što bi mlade zadržalo da ostanu da žive i rade u svojim rodnim mestima, istakli su organizatori.

Đaci iz svih škola, kao i šira javnost, moći će da glasaju onlajn, na internet stranici programa EU PRO Plus i tako odaberu svojih 12 favorita iz sužene konkurencije od 20 radova, koju će prethodno odabrati interni žiri.

Onlajn glasanje se otvara nakon zatvaranja konkursa i traje pet dana, a glas publike učestvovaće kao peti član žirija i uz taj glas članovi žirija će napraviti izbor od 12 najboljih radova.
Ona škola koja se pokaže kao najbolja u organizaciji internih školskih takmičenja dobiće kao nagradu laptop i projektor.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa