11. novembar 2021.11. nov 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

SAVET ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA ŠAPCA URUČIO OPREMU SAOBRAĆAJNOJ POLICIJI

Da budemo još bezbedniji

Oprema u vrednosti od milion dinara sastoji se, između ostalog, iz informatičke opreme, opreme za vršenje uviđaja saobraćajnih nezgoda, opreme za obezbeđenje lica mesta prilikom vršenja uviđaja saobraćajne nezgode i opreme za kontrolu saobraćaja
Predsednik Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca Nemanja Pajić i članica Saveta Sandra Mićić proteklog petka uručili su opremu za rad saobraćajne policije načelniku Odeljenja saobraćajne policije PU u Šapcu Zoranu Seleniću.

- Saobraćajna policija predstavlja značajan deo Saveta za bezbednost grada Šapca i daje nemerljiv doprinos svima akcijama Saveta. Aktivna je ne samo kada su u pitanju represivne, nego i prezentivne mere. Savet vrši analizu saobraćajnih nezgoda i svega što je potrebno da se uradi u gradu Šapcu kako bismo imali bezbednije stanje u saobraćaju. Imamo dobre rezultate, a nova oprema će dodatno pomoći u svakodnevnm radu. Obaveza je grada Šapca da zajedno sa svojom policijom radi na bezbednosti saobraćaja, istakao je Pajić i dodao da je saobraćajna policija dala značajan doprinos u pravljenju Programa za rad Saveta zabezbednost za 2022. godinu, koji je dobio odobrenje Agencije za bezbednost saobraćaja i Gradskog veća, naglasio je Pajić.

Oprema u vrednosti od milion dinara sastoji se, između ostalog, iz informatičke opreme, opreme za vršenje uviđaja saobraćajnih nezgoda, opreme za obezbeđenje lica mesta prilikom vršenja uviđaja saobraćajne nezgode i opreme za kontrolu saobraćaja.

Načelnik Selenić izrazio je zahvalnost lokalnoj samoupravi na donaciji i uputio apel svim učesnicima u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise jer se samo na taj način mogu steći uslovi za što bezbedniji saobraćaj.

-Saobraćajna policija svakodnevno ulaže velike napore u cilju podizanja nivoa bezbednosti saobraćaja na našem području na viši nivo. U prilog tome govori činjenica da iz godine u godinu imamo sve bolje stanje bezbednosti saobraćaja. Protekle godine bilo najpovoljnije stanje od kada se prate podaci vezani za saobraćajne nezgode, a prate se od kraja sedamdesetih, što znači da je unazad 40 godina prošla godina bila najbezbednija kada je u pitanju bezbednost saobraćaja. Nadamo se da će upravo zahvaljujući opremi koju smo danas dobili, rad saobraćajnih policajaca biti još efikasniji i da će to imati efekte na bezbednost saobraćaja, odnosno, da ćemo moći na kada na kraju godine, kada budemo sumirali rezultate rada koji se odnose na bezbednost saobraćaja, da kažemo da nam je ova godina bila još bezbednija u odnosu na prethodnu, poručio je Selenić.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa