11. novembar 2021.11. nov 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

DONACIJOM MINISTARSTVA PROŠIREN VOZNI PARK ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVLjE

Lakše i brže do najudaljenijih krajeva

Oba vozila koja su dobijena od Ministarstva su nabavljena iz sredstava Evropske unije. Vujković je istakao da je EU ovoj ustanovi pomogla na više načina
Vozni park Zavoda za javno zdravlje Šabac sada broji ukupno 14 vozila. Donacija od dva vozila stigla je od Ministarstva zdravlja i ona su opredeljena za Centar za konrolu i prevenciju bolesti u ovoj ustanovi.

-Nova vozila će nam omougućiti da lakše i brže stignemo do najudaljenijih delova našeg okruga. Nakon donacije jednog secijalizovanog vozila u septembru, koje je opremljeno prenosivim frižiderom i dodatnom opremom za obezbeđivanje hladnog lanca i transporta vakcina do svih zdravstvenih stanica u Mačvanskom okrugu, juče smo preuzeli novo vozilo marke Škoda. Krajem prošle godine iz sopstvenih sredstava smo nabavili Dačiju doker, koje je opredeljeno našem centru za higijenu i humanu ekologiju. Sada imamo ukupno 14 vozila, što je ozbiljan nivo koji će nam omogućiti da se lakše borimo, ne samo sa pandemijom, nego sa svim izazovima koji ugrožavaju i životnu sredinu i zdravlje građana, rekao je direktor ZZJZ dr Branko Vujković.

Foto: Glas Podrinja


Oba vozila koja su dobijena od Ministarstva su nabavljena iz sredstava Evropske unije. Vujković je istakao da je EU ovoj ustanovi pomogla na više načina.

-Pored kupovine vozila i obezbeđivanja sredstava EU nam je omogućila da zaposlimo i deficitarni kadar. Trenutno je devet mladih ljudi koji nam pomažu u borbi sa pandemijom finansirano od sredstava EU. Pokazalo se koliko je važno kada imamo snažan zdravstveni sistem. Spremnos ZZJZ da brzo reaguju je ključna u borbi sa svim vrstama zaraznih bolesti. Uveren sam da će država nastaviti da ulaže i u sistem javnog zdravlja, ali i u celokupni zdravstveni sistem Republike Srbije, rekao je Branko Vujković.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa