11. novembar 2021.11. nov 2021.
Foto: MUO

Foto: MUO

SEDMIČNI IZVEŠTAJ NAČELNIKA MUO

Blag pad broja zaraženih

Tokom nadzora protivepidemijskih mera inspektori su utvrdili 16 nepravilnosti koje se odnose na ličnu zaštitnu opremu korisnika, korona redara i ličnu zaštitnu opremu zaposlenih. Za utvrđene nepravilnosti izrečene su sledeće mere:dva naloga od po 150.000 dinara; dva naloga od po 30.000 dinara i dvanaest naloga od po 5.000 dinara
Prema podacima Kriznog štaba, koji se svakodnevno publikuju javnosti na području Republike Srbije blago se smanjuje broj zaraženih lica. I dalje je veliki broj hospitalizovanih i lica za preglede u kovid ambulantama. Prisutno je povećanje broja preminulih osoba, a zabrinjavajuće je da se među obolelima nalazi veliki broj lica mlađe životne dobi koji u najvećem broju nisu vakcinisani. Otuda apel da je vakcinacija, pored poštovanja naloženih mera jedina sigurna zaštita od virusa. Slična situacija je i u Mačvanskom upravnom okrugu.

Inspekcijskim organima lokalnih samouprava, komunalnoj miliciji i republičkim inspekcijama koje su angažovane u kontrolama, 23. oktobra su dostavljeni instrukcija i Uredba o dopuni Uredbe Vlade Republike Srbije o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, od 22. 10. 2021. godine, na dalju nadležnost i primenu. Pored pojačanih nadzora koji se sprovode tokom produženog vikenda svakodnevno se vrše redovni nadzori. Promocija vakcinacije takođe je prisutna i sprovodi se intenzivno, kako bi se što pre došlo do kolektivnog imuniteta.

Od četvrtka 04. novembra do ponedeljka 08. novembra pojačan je intenzitet koordinisanih nadzora republičkih inspekcija i komunalne inspekcije/ milicije. U primeni je i obaveza dostavljanja izveštaja o održanim manifestacijama u lokalnim samoupravama sa preko 500 ljudi. Redovni nadzori se sprovode po utvrđenoj dinamici.

Blago se smanjuje broj zaraženih lica. I dalje je veliki broj hospitalizovanih i lica za preglede u kovid ambulantama


Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je u svakodnevnoj komunikaciji sa rukovodiocima republičkih inspekcijskih službi i inspekcijskih službi lokalnih samouprava sa područja Upravnog okruga,a u kontrole su uključeni svi raspoloživi ljudski i materijalni resursi.

Izveštaji o sprovedenim kontrolama svakodnevno se dostavljaju Mačvanskom upravnom okrugu.
Od četvrtka 04. novembra do ponedeljka 08. novembra sprovedeno je 1.123 nadzora, u kojima je učestvovalo 104 inspektora. Tokom nadzora protivepidemijskih mera inspektori su utvrdili 16 nepravilnosti koje se odnose na ličnu zaštitnu opremu korisnika, korona redara i ličnu zaštitnu opremu zaposlenih. Za utvrđene nepravilnosti izrečene su sledeće mere:dva naloga od po 150.000 dinara; dva naloga od po 30.000 dinara i dvanaest naloga od po 5.000 dinara.

Od 19. marta počeo je sa radom CENTAR ZA KOVID 19 MERE.Centar se nalazi na internet adresi inspektor.gov.rs Svi zainteresovani mogu postaviti pitanja.

Zdravstvena struka i nadležni državni organi upozoravaju i apeluju na građane da poštuju naložene epidemijske mere i da se vakcinišu, kako bi u što krećem roku došli do kolektivnog imuniteta.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa