11. novembar 2021.11. nov 2021.
Foto: MUO

Foto: MUO

MESEČNI KOLEGIJUM

Redovne kontrole i nadzori

Evidentirano je 8.960 obolelih lica, sa 5.717 lica u kontaktu. Kao efekat rada inspekcije, doneto je 5.891 rešenja i to 174 iz redovnog nadzora i 5.717 iz vanrednih
Zbog trenutne epidemiološke situacije načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je u četvrtak 04. novembra održao jedanaestu sednicu kolegijuma u 2021. godini, u elektronskoj formi.
Načelnik Odeljenja republičke tržišne inspekcije Miladinka Jovanović, navodi da je izvršen 51 nadzor, od kojih 48 redovnih i 3 vanredna. Doneto je 9 rešenja i to 8 iz redovnog i 1 iz vanrednog nadzora. Inspekcijske poslove je obavljalo 7 izvršilaca.

U zajedničkoj kontroli sa PS Loznica od fizičkog lica je oduzeto 192 komada dukserica. Na pijaci Živinarnik u Šapcu oduzeta je manja količina rezanog duvana. Privremeno je zabranjen promet robe bez dokumentacije o nabavci u dve trgovinske radnje koje vrše promet robe na pijaci. U kontroli Agencije za nekretnine utvrđeno je da u ugovoru koji je preduzetnik kao posrednik sklopio sa fizičkim licem nije unet rok važenja ugovra, pa je s tim u vezi preduzetniku naloženo otklanjanje nedostataka. U kontroli trgovine u prodajnom objektu naloženo je otklanjanje nedostataka zbog neažurnog vođenja evidencije.

Načelnik Odeljenja inspektorata za rad Milica Filipović,istakao je da inspekcijske poslove obavljalo 8 inspektora, koji su izvršili 152 kontrole i sve su bile nenajavljeni vanredni inspekcijski nadzori. Na osnovu predstavke pravnog ili fizičkog lica sprovedeno je 18 vanrednih inspekcijskih nadzora. Prilikom kontrola registrovanih privrednih subjekata 12 lica je zatečeno na faktičkom radu “radu na crno”.

Republički turistički inspektor Živadin Bošković je izvršio 28 nenajavljenih inspekcijskih nadzora, od kojih su 18 bili vanredni i 5 redovni. Navodi nezakonito postupanje komunalne policije grada Šapca u noći 24. oktobra 2021. godine. U dva slučaja nisu sankcionisali preduzetnike zbog nepoštovanja člana 13. Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Šapca. Tom prilikom ugostiteljski objekti nisu ispražnjeni i zatvoreni kao što to propisi nalažu,o čemu su pisanim putem obavešteni od strane republičkog turističkog inspektora. Ovakvim postupanjem podstiču se i drugi privredni subjekti na kršenje propisa,a posebno nepoštovanje radnog vremena.
Šef Odseka za sanitarni nadzor Vladan Rašić, ističe da je urađeno 6.203 nadzora, od kojih su 226 redovni, 5863 vanredni i 112 kontrolni. Evidentirano je 8.960 obolelih lica, sa 5.717 lica u kontaktu. Kao efekat rada inspekcije, doneto je 5.891 rešenja i to 174 iz redovnog nadzora i 5.717 iz vanrednih.

Šef Odseka veterinarske inspekcije Jasmina Kojičić Stefanović, navodi da je izvršeno 596 nadzora od kojih su 116 redovni, 418 vanredni i 30 kontrolni u okviru redovnih nadzora. Podneto je 18 prekršajnih prijava i doneto 56 rešenja iz redovnog nadzora.

Koordinator republičke poljoprivredne inspekcije Goran Bošković, obaveštava da je izvršeno 73 kontrole, od kojih 42 redovne i 31 vanredna. Doneto je 12 rešenja iz redovnog nadzora.Inspekcijske poslove obavljaju dva izvršioca.

Republički inspektor za zaštitu životne sredine Branislava Tešić, ističe da je izvršeno 25 nadzora i to 13 redovnih i 12 vanrednih. Obavljeni su po zahtevu Agencije za zaštitu životne sredine i predstavkama građana.

Republički vodni inspektor Dragan Tadić je izvršio 20 nadzora od kojih 19 redovnih i 1 vanredni. Doneto je 12 rešenja i to 1 za otklanjanje nezakonitosti, 10 za pribavljanje vodnih akata i 1 zabrana obavljanja delatnosti -vađenje rečnih nanosa iz korita reke Drine. Najavljenih nadzora je bilo 8, a nenajavljenih 12. Podneto je 2 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudom u Šapcu i Loznici, zbog vađenja rečnih nanosa iz korita reke Drine bez pribavljene vodne saglasnosti za vađenje rečnih nanosa od nadležnog organa JVP”Srbija vode”Beograd. Inspekcijske kontrole su se odnosile na radne ciljeve i to: zaštita od štetnog dejstva voda i zaštita voda.

Republički fitosanitarni inspektor Miroslav Aleksić je sproveo 35 kontrola i to: 2 iz oblasti Zakona o sredstvima za ishranu bilja; 15 po Uredbi iz oblasti podsticaja za podignute višegodišnje zasade voća i naslona; 1 iz oblasti IPARD-a vezano za primenu sredstava za zaštitu bilja; 15 iz oblasti zdravlja bilja, prilikom kojih je izdato 15 fitosertifikata; 1 iz oblasti Zakona o bezbednosti hrane i 1 iz oblasti sredstava za zaštitu bilja. Podneto je 14 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka.

Republički šumarski i lovni inspektor Aleksandra Đurković,sa sedištem rada u Šapcu je izvršila 24 kontrole od kojih 8 po Zakonu o šumama, 4 po Zakonu o reproduktivnom materijalu, 11 po Zakonu o zdravlju bilja i 1 po Zakonu o divljači i lovstvu.

Republički zdravstveni inspektor Ivana Antonijević, je izradila nedeljne izveštaje u formi tabelarnog pregleda za AG testiranja u privatnim laboratorijama na području Mačvanskog, Kolubarskog, Zlatiborskog i Moravičkog upravnog okruga. Vršila je proveru aktivnih i brisanih preduzetnika i ažurirala bazu podataka otvorenih ordinacija privatne prakse na području Mačvanskog upravnog okruga, na osnovu postojeće baze podataka u APR-u. Radila je i tabelarni pregled zdravstvenih ustanova u privatnoj svojini u Mačvanskom upravnom okrugu.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa