11. novembar 2021.11. nov 2021.
M. Srdanović (Metaloplastika)

M. Srdanović (Metaloplastika)

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Vojvodina uvek inspiracija

Još jedan derbi protiv neprikosnovenog šampiona. Zvezda pokazala da su i Novosađani pobedivi. Trijumf vredniji od dva boda. Sinoć Metaloplastika gostovala u Beogradu
Započinje novi krug u ligaškom delu takmičenja Super lige, a raspored je još letos odlučio da niz teškim mečeva šabačku Metaloplastiku očekuje od starta. Plej of za sada niju upitan, te bi teški mečevi mogli da ukažu gde su segmenti koji moraju biti bolji i dati sliku o snazi mladog tima predvođenog mladim trenerom.

Sinoć je nekadašnji dvostruki šampion Evrope gostovao u Beogradu, dočekala ga je Crvena Zvezda u večitom derbiju srpskog rukometa. Posle više sezona, meč nije derbi po tradiciji dva kluba, već i po kvalitetu, jer je Zvezda mnogo jača i u odnosu na prethodne sezone i u odnosu na prvo kolo ove. Ishod i više o meču možete pročitati na našem portalu, a bez obzira šta je pisalo na semaforu posle poslednjeg zvuka sirene, „plavi“ su odmah morali da prebace fokus na nedelju i gostovanje osmostrukog šampiona Vojvodine.

Novosađani od 2013. osvajaju svako prvenstvo, uz izuzetak prekinutog 2020. Činilo se na startu ove da su ponovo neprikosnoveni, međutim Crvena Zvezda je nanela prvi poraz kolegama po bojama posle tri i po godine na domaćoj sceni i pokazala da postoji način da se Vojvodini, ne samo parira, već i da se pobedi.

-Pobeda Crvene Zvezde je važna za naš rukomet i pokazatelj da i Vojvodina, koja je neosporno još uvek prvi favorit za titulu, može biti savladana. Mi se spremamo za težak meč i cilj nije da budemo ravnopravni, već da pobedimo. Šampion je uvek inspiracija, a mi kao mlad tim treba da protiv najjačih pokažemo koliko možemo, a uveren sam da možemo mnogo. Jesu gosti favoriti, no smatram da je naša pobeda dostižan cilj. Uzdam se i u podršku sa tribina – rekao je mladi Mateja Dodić, krilo Metaloplastike..

Verkić, Pribak, Vukovljak, Ocvirk, Kljajić, Ratković, Milić, Žmavc, Šotić, sve su to aduti šampiona u pohodu na još jedan tron. Često su se Šapčani i Novosađani sastajali prethodnih sezona, u tri takmičenja (Kup, liga, SEHA), ali plavi ne znaju za pobedu još od finala Kupa 2016. Možda je vreme da se tradicija prekine.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa