11. novembar 2021.11. nov 2021.
Borba za visok plasman (foto: Z. D.)

Borba za visok plasman (foto: Z. D.)

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Predah u Novom Sadu

Sinoć prptiv Železničara. Kabel ne sme da bude problem. Novi Sad predah pred tri teška meča do duže pauze. Pogled ka drugom mestu
U trenutku dok nastaje ovaj tekst malo ko u Mačvi razmišlja o nedeljnom gostovanju u Novom Sadu, ali dok vi čitate ovaj tekst, Kabel „fenjerdžija“ prvi je naredni rival šabačkih „crveno-crnih“. Između pomenutih Mačva je u sredu, od 17 časova dočekala u derbiju pančevački „Železničar“, možda i najnedefinisaniju ekipu u Ligi, tim koji je imao velike uspone i padove, umeo je da nadigra Inđiju i bude nadigran od Zlatibora, a uz sve to predvodi ih doskorašnji trener Mačve Dragan Aničić. Ishod nama nije poznat, vama jeste, a on ima značajan uticaj na dalji tok sezone.

Budućnost (D) – Mačva 1:1 (0:1)
Dobanovci. Gledalaca: 100. Glavni sudija: David Matić (NS); pomoćnici: Krstić (Niš) i Božović (Pirot). STRELCI: Kodžić u 86. za Budućnost; Tojčić u 8. za Mačvu. ŽUTI KARTONI: Šljivić, Kodžić, Lainović (Budućnost); Marjanović, Popović, Tojčić, Mijailović, Čvorić (Mačva).
BUDUĆNOST: Golović, Lainović, Šljivić, Arsić, Ilić (Avrić), Ninković (Stojanović), Veselinović, Kodžić, Janjić, Marinković, Basrak (Tripković).
MAČVA: Samurović, Tojčić, Pešić, Jevtić, Popović, Belić, Adamović, Marjanović, Mijailović (Gigić), Čvorić (Radovanović), Arambašić (Trimanović).


Svakako Mačva ne sme da razmišlja o bilo kojem drugom ishodu u nedelju u Novom Sadu osim pobede. Čast mladoj ekipi Kabela, ali ipak je reč o najslabijoj ekipi u Prvoj ligi, poslednjeplasiranoj čiji i dosadašnji učinak se može smatrati iznenađenjem. Postigli su najmanje golova, primili najviše, tim čine mahom igrači iz omladinskog pogona Vojvodine i kome aktuelni sastav Novosađana „otkine“ bod ili tri biće u velikom problemu. U mečevima protiv ekipa iz gornje polovine tabele imaju sve poraze.

Mačva je bezbedna u plej of zoni, ali sigurno da svi gledaju ka drugom mestu koje vodi u Super ligu mnogo više nego ka devetom. Šapčani su sredu dočekali u seriji od tri meča bez pobede, nadamo se da je juče ona prekinuta. Posle Kabela, do duže pauze Mačvu očekuju tri teške utakmice. Podrinski derbi protiv Loznice u Šapcu, gostovanje na Banjici i za kraj derbi u Pocerskoj protiv Javora.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa