11. novembar 2021.11. nov 2021.
FUDBAL: REPREZENTACIJA SRBIJE

Poverenje u Lukića i Pavlovića

Reprezentacija Srbije igra u nedelju odlučujući meč za plasman na Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Najverovatnije će na terenu doskorašnjeg šampiona Evrope, Portugala, biti potreban trijumf za osvajanje prvog mesta i direktan plasman, a u tom pokušaju, kao i u čitavom kvalifikacionom ciklusu selektor Dragan Stojković je na spisak uvrstio dvojac iz Šapca, odnosno igrače iz Varne i Jevremovca.

Alternativa na sredini terena je Saša Lukić vezni igrač ekipe Torina u Seriji A, dok je uglavnom standardan u startnoj postavi među defanzivcima Strahinja Pavlović, half francuskog Monaka.
Tokom kvalifikacija za reprezentaciju je debitovao još jedan igrač sa našeg područja, Veljko Birmančević, ofanzivac švedskog Malmea, učesnika Lige šampiona. Lukić i Pavlović su igrali za mlađe kategorije šabačkog Savaciuma, dok je Birmančević prve korake napravio u OFK Šapcu.

Pre meča protiv Portugala, Srbija večeras (četvrtak) od 18 časova igra pripremni meč protiv Katara. U slučaju da ne osvoji prvo mesto Srbija će put do Katara morati da potraži kroz baraž mečeve narednog proleća.

Svetsko prvenstvo će trajati od 21. novembra do 18. decembra.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa