3. novembar 2011.3. nov 2011.
ASFALTIRANjE ULIČNOG SISTEMA U KOCELjEVI

NOVO LICE ULICE

Asfaltirana Dositejeva ulica u Koceljevi. Radovi na revitalizaciji opštinskog puta u Ćukovinama. Počela izgradnja još nekoliko ulica u sedištu opštine
Jedna od važnijih ulica u Koceljevi, Dositejeva, u kojoj se nalaze osnovna i srednja škola kao i sportska sala, nedavno je asfaltirana. Urađen je kolovoz u dužini od 315 metara, kompletna rasveta, a uskoro će, prema rečima nadležnih iz opštinske direkcije za puteve, biti asfaltirani trotoari i parking mesta.
Godinama unazad u izgradnju i revitalizaciju uličnog sistema najmanje se ulagalo. Od ukupne dužine ulične mreže, oko 15 kilometara je pod asfaltom, dok je nešto više od jedne trećine bez savremenog kolovoznog zastora. Od 42 ulice u sedištu opštine više od polovine je delimično ili potpuno neasfaltirano.
U cilju infrastrukturnog razvoja koji bi doprineo privrednom razvoju, rastu zapošljavanja i podizanju standarda građana ova opština je nekoliko puta bezuspešno konkurisala za sredstva kod NIP. Stoga je rukovodstvo odlučilo da iz budžeta izdvoji oko 17 miliona dinara kako bi savremeni kolovoz dobile ulice u Novom naselju.
Kako je saopšteno u Direkciji planirani su radovi u ulici Laze Lazarevića, Nušićevoj (deo između L.Lazarevića i Karađorđeve), delu Karađorđeve i u ulici Desanke Maksimović, od Nikole Đukića do 23. septembra. Asfalt će, kada radovi budu završeni, dobiti 715 metara uličnog sistema. Loznička firma “Stobeks“, koja je izabrana za najpovoljnijeg izvođača, predvidela je rok od mesec dana za završetak radova, pa bi stanovnici ovog dela Koceljeve, ukoliko vremenske prilike budu išle na ruku, mogli očekivati novi izgled svojih ulica već krajem narednog meseca.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa