25. novembar 2021.25. nov 2021.
Spajanje građana i privrede
Obuke za nezaposlene u Centru za stručno usavršavanje Šabac

Spajanje građana i privrede

Obuke su samo jedna od aktivnih mera grada u cilju smanjenja stope nezaposlenosti građana sa ciljem njihovog osnaživanja i razvoja kompetencija na tržištu rada. Obuku za osnove korišćenja računara, engleski jezik (A1 nivo) i rad na numerički upravljanoj glodalici (CNC mašini) pohađaće 48 polaznika
U okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja grada Šapca u Centru za stručno usavršavanje biće organizovane tri edukacije za nezaposlena lica. Obuku za osnove korišćenja računara, engleski jezik (A1 nivo) i rad na numerički upravljanoj glodalici (CNC mašini) pohađaće 48 polaznika koji će steći neophodna znanja i veštine potrebne za lakši pronalazak posla.

-Grad sprovodi aktivne mere politike zapošljavanja građana, a pokazatelj je i veliko interesovanje za obuke u Centru koji je akreditovan za ovaj vid edukacije. Siguran sam da će završene obuke omogućiti našim sugrađanima da na najbolji način dođu do novih znanja, novih veština kako bi aktivnije učestvovali u traženju posla - istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i dodao da će dolazak novih kompanija u grad omogućiti veće šanse za bolje uslove rada.

Foto: "Glas Podrinja"


-Dovođenjem investitora grad Šabac omogućava bolja radna mesta, kao i širok spektar ponude, a sa sertifikatima mogu da dođu do sigurnog izvora prihoda. Osim teorijskog znanja polaznici će imati priliku da prođu i praktični deo u kompaniji Galeb i CSU, što im otvara vrata firmi koje posluju u Šapcu. Trudimo se da ovim aktivnostima izađemo u susret našim sugrađanima i smanjimo stopu nezaposlenosti u gradu - zaključio je gradonačelnik.

Pomenute obuke su samo jedna od aktivnih mera grada u cilju smanjenja stope nezaposlenosti građana sa ciljem njihovog osnaživanja i razvoja kompetencija na tržištu rada.

Dovođenjem investitora grad Šabac omogućava bolja radna mesta, kao i širok spektar ponude, a sa sertifikatima mogu da dođu do sigurnog izvora prihoda. Osim teorijskog znanja polaznici će imati priliku da prođu i praktični deo u kompaniji Galeb i CSU, što im otvara vrata firmi koje posluju u Šapcu


-Do specifičnih obuka smo došli na osnovu istraživanja potreba privrede, te je način odvijanja edukacije u tom maniru. Kao što je pomenuto deo aktivnosti će biti realizovan u Trening centru, a drugi deo kod naših privrednika, što je veoma dobra kombinacija. Ideja je potekla od Saveta za zapošljavanje, a deo je projekta sa Austrijskom razvojnom agencijom ( SEED program). Ovim pokazujemo da su svi naši programi i projekti održivi, jer odgovaraju na potrebe privrede i po završetku samog projektnog roka - naveo je predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić i najavio SEED III projekat kojim je predviđeno proširenje kapaciteta Trening centra sa novim akreditovanim programima i obukama.
M. Ž.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa