25. novembar 2021.25. nov 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Ministar Ratko Dmitrović u poseti Šapcu

Šabac aktivan u borbi za veći natalitet

U gradu Šapcu godišenje se rodi do 1.100 dece. Formiranje radnog tela za populacionu politiku. Cilj povećanje broja dece na teritoriji grada.
U prostorijama Gradske kuće u sredu je održan sastanak između gradonačelnika Šapca dr Aleksandra Pajića i ministra za demografiju i brigu o porodici Ratka Dmitrovića. Tema sastanka bila je primena mera pronatalne politike u Srbiji i očuvanje porodice.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić uputio je Ministra Dmitrovića u trenutnu situaciju u gradu Šapcu kao i svim merama koje grad preduzima kako bi na pozitivan način uticao na populacionu politiku.

-Dotakli smo se svih bitnih tema kako za grad Šabac tako i za Republiku Srbiju. Složili smo se oko toga da će grad u narednom periodu imati radno telo za populacionu politiku gde ćemo i u plan razvoja grada u narednom periodu to ugraditi. Jasno će se znati koje su to mere koje je grad propisao, te mere ćemo pratiti i analizirati njihove efekte u narednom periodu – istakao je Pajić i dodao da će preko tog radnog tela imati jasne pokazatelje koje su to mere koje daju rezultate a sve u cilju većeg broja dece na teritoriji grada.

-U gradu Šapcu na godišnjem nivou bude do 1.100 novorođenčadi a radimo na tome da u narednim godinama bude mnogo više dece kako bismo zadržali porodice u gradu i kako bismo imali ko da nas nasledi – zaključio je dr Aleksandar Pajić.

U gradu Šapcu na godišnjem nivou bude do 1.100 novorođenčadi a radimo na tome da u narednim godinama bude mnogo više dece


Grad Šabac je 102. opština po redu koju je posetio Ministar Dmitrović a sve sa ciljem rešenja demografskih problema.

Ministar za demografiju i brigu o porodici Ratko Dmitrović najavio je i nove mere Republike Srbije koje će biti sprovedene u svim lokalnim samoupravama.

-Čuo sam nekoliko dobrih i ohrabrujućih informacija od gradonačelnika Pajića o planovima grada sa kojima se apsolutno slažem. Često govorim o tragičnoj situaciji u kojoj se nalazimo, mi smo narod koji je na silaznoj demografskoj putanji i nestaje velikom brzinom. Ovo je poslednji trenutak da nešto uradimo. Mere koje je predsednik Republike saopštio su najava jednog značajnijeg, sadržajnijeg plana koji može da da rezultat.

Nove mere koje je saopštio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić odnose se na povećanje iznosa koji roditelji dobijaju za prvorođeno dete, umesto 100.000 dinara dobijaće 300.000. Takođe, kako bi motivisali mlade parove za stvaranje porodice država će im pokloniti 20.000 evra za rešenje stambenog pitanja.
Ž.P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa