25. novembar 2021.25. nov 2021.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

PREDAVANjE ZA MATURANTE EKONOMSKE ŠKOLE

Primer za nauk

Moja priča je moj lični primer. Želim da im pokažem koje su to greške koje sam ja počinio u saobraćaju pre punih 28 godina doprinele da se izazove saobraćajna nezgoda i trajna invalidnost koju nosim ovaj dug vremenski period
Treće sedmice novembra obeležava se Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda. Tim povodom, učenici četvrte godine Ekonomske škole “Stana Milanović” u petak su od Slaviše Savića, sekretara Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga, čuli predavanje “Još uvek vozim, ali ne hodam”. Predavanje je deo aktivnosti Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca, a cilj mu je unapređenje bezbednosti u saobraćaju mladih u Šapcu.

-Ovo je prilika da pokušam ovim mladim i obrazovanim ljudima da kažem sa koliko ozbiljnih posledica može da se susretne neko ko ne poštuje saobraćajne propise. Moja priča je moj lični primer. Želim da im pokažem koje su to greške koje sam ja počinio u saobraćaju pre punih 28 godina doprinele da se izazove saobraćajna nezgoda i trajna invalidnost koju nosim ovaj dug vremenski period. Pokazaću im i sa kakvim preprekama se susrećem i na koji način sam uspeo to da prevaziđem, sve u cilju da se ove priče sete u pravo vreme i umesto gasa stisnu kočnicu, rekao je Slaviša Savić, koji je još kao maloletan, zbog prebrze vožnje, napravio saobraćajnu nezgodu posle koje više nije mogao da hoda.

Foto: "Glas Podrinja"


Od početka godine na teritoriji grada Šapca osam osoba je izgubilo život u saobraćajnim nezgodama. Među nastradalima nije bilo dece.

-Svaki izgubljeni život je nenadoknadiv gubitak i zato je važno da mladima predočimo sve moguće posledice kako bi na početku svog vozačkog iskustva to znali. Predavanja gospodina Savića nikoga ne ostavljaju ravnodušnim pogotovu mlade kada se na njegovom primeru uvere u posledice koje saobraćajne nezgode mogu imati. Statistički podaci za 2020. godinu o poginulim licima su najbolji od kako se oni beleže, a u ovoj godini beležimo smanjenje od skoro 40 odsto kada je reč o poginulim licima što je zaista ohrabrujuće. Savet za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca je u ovoj godini posebnu pažnju kroz realizovanu kampanju Mladi i bezbedni posvetio mladim učesnicima u saobraćaju, ali i kroz obuke usmerene ka mladima se dosta radilo na njihovoj bezbednosti u saobraćaju. Mladost jeste najspecifičniji i najizazovniji period u životima svih nas i kako je i sam slogan naše kampanje bio “Živi za igru ne igraj se životom”, još jednom apelujemo na naše mlade da usled nedovoljnog iskustva ne prave greške koje mogu imati nesagledive posledice i da poštuju propise i čuvaju svoje i živote drugih, navela je Katarina Tadić, sekretar Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa