25. novembar 2021.25. nov 2021.
„Čista Srbija“ u Bogatiću
ODBORNICI SKUPŠTINE OPŠTINE BOGATIĆ PODRŽALI IDEJU PREDSEDNIKA SRBIJE ALEKSANDRA VUČIĆA

„Čista Srbija“ u Bogatiću

Ideja predsednika Srbije Aleksandra Vučića o stavljanju opštine Bogatić, zajedno sa 75 drugih u prvi red za izgradnju kanalizacione mreže, preko potrebne i od životnog značaja za žitelje ovog kraja, dobila je svoju potvrdu na nedavnoj sednici Skupštine opštine Bogatić, kada su odbornici usvojili predlog Odluke o planu detaljne regulacije postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Salaš Crnobarski. To je i značajan deo Programa „Čista Srbija“, koji je nedavno pokrenuo predsednik Srbije.

-Ovo je vrlo značajno pitanje za našu opštinu i tu nema sporenja. Kanalizacija nam je svima neophodna. Ovim je „papirnati“ deo priveden kraju. Nadamo se uskoro i konkretnim radovima na terenu, objasnio je ovim povodom predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović.

Dragan Josipović iz Odeljenja za urbanizam ove lokalne samouprave kaže da je za jedan od dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u opštini opredeljena parcela sadašnje privremene deponije u Salašu Crnobarskom, a početkom godine Skupština je donela Odluku o izmeni plana detaljne regulacije.

-Nakon toga je sprovedena procedura ranog javnog uvida i javnog uvida. Usvojen je Nacrt plana od strane Komisije za planove opštine Bogatić i Plan detaljne regulacije postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Salaš Crnobarski, dostavljen Opštinskom veću, a posle toga našao se i pred odbornicima Skupštine. I oni su ga usvojili.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa