25. novembar 2021.25. nov 2021.
Anto Vasović (foto: VK Šabac)

Anto Vasović (foto: VK Šabac)

VATERPOLO: SUPER LIGA

Derbi zima 2022.

Ovosezonski sistem takmičenja u Super ligi za vaterpoliste je izmenjen u odnosu na prethodnu sezonu i sastoji se od četiri, umesto dva dela. Prvi deo će biti okončan sredinom decembra. Šabac će duelom protiv Crvene Zvezde u Šapcu završiti prvi deo, jednokružni bod sistem, posle koga prvih šest ekipa nastavlja takmičenje u plej of, a preostale ekipe u plej aut grupi.

VK „Šabac“ je osigurao plasman među šest najboljih, a koliko bodova će preneti u narednu fazu zavisi od ishoda naredne dve utakmice. Bodovi se prenose iz mečeva protiv ekipa koje su se plasirale u plej of, te svakako Šapčani imaji sigurne bodove bez obzira da li će šesti biti Valis ili Vojvodina. U preostala dva meča su rivali Novi Beograd i Zvezda i moguće je osvojiti: 0, 1, 2, 3, 4, 6 bodova. Jasno je da će u plej of rundi, tokom januara i februara Šabac dočekati: Novi Beograd, Partizan, Radnički, a gostovati u Novom Sadu/Valjevu i u Beogradu Zvezdi.

Sve ekipe iz plej of grupe i dve iz plej aut grupe, po osnovu tabele plasiraće se u plej of. Već u martu startuje četvrtfinale, potom polufinale i na kraju finale.

Regionalna liga
Sinoć je u Beogradu startovao prvi od tri turnira Super regionalne lige, a među sedam učesnika su i Šapčani. „delfine“ iščekuju dueli protiv četiri nekadašnja šampiona Evrope, U takmičenju koje nije prioritet Šabac je sinoć igrao protiv N. Beograda, a očekuju ga još dueli protiv: Juga, Partizana, Mladosti, Budve i Jadrana. Regionalna liga Šabac očekuje i krajem januara, odnosno sredinom februara 2022. godine.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa