25. novembar 2021.25. nov 2021.
Foto: M. Kovačević

Foto: M. Kovačević

IDEJE MLADIH

Marko Bojčić serviser trotineta

Izlazeći u susret zahtevu jedne svoje koleginice da joj zameni gumu na trotinetu, došao je na ideju da servisira ove „uređaje budućnosti“, kako u Mačvi, gde ih je sve više, često govore.
U slučaju Marka Bojčića (26) iz Dublja, kod Bogatića i nedaleko od Šapca, nekadašnjeg učenika jedine, Srednje mačvanske škole u Bogatiću na smeru veterinarski tehničar s pravom se može reći da bujna, mladalačka mašta uz domišljatost i želju za radom može da „proizvede“ stručnost za obavljanje retkog zanimanja, koja imaju budućnost.

Naime, kako u struci nije mogao da se zaposli, a želeo je da što pre sam privređuje, Marko nije stajao „skrštenih ruku“ i zaposlio se u seoskoj firmi za proizvodnju sveća. Izlazeći u susret zahtevu jedne svoje koleginice da joj zameni gumu na trotinetu, došao je na ideju da servisira ove „uređaje budućnosti“, kako u Mačvi, gde ih je sve više, često govore.

I Marko je tako nabavio svoj primerak trotineta, a ubrzo, posle one zamene dotrajale gume, „zatrpali“ su ga vlasnici trotineta iz okoline, Republike Srpske, pa čak iz Bosne i Hercegovine da im popravlja njihove „ljubimce na dva točka“, koji polako osvajaju i mačvanske drumove. Tako se pročuo kao vredan i pošten majstor, serviser trotineta, pa su mu prvobitno dva šafcigera koje je posedovao bila premalo za sve „suptilnije“ poslove kojima je bio izložen oko servisiranja trotineta.Nabavio je i novi alat, a „srž“ trotineta, odnosno šeme instalacija „snimio“, posredstvom interneta i prostudirao kako rade, te kako najčešće nastaju kvarovi i kako ih popraviti. S tim u vezi spreman je da odgovori na sve izazove, naravno ako se popravka isplati, o čemu uvek predhodno upozori vlasnika. Posle nekoliko meseci rada ovaj mladić, domišljat i preduzimljiv, shvatio je da servisiranje trotineta može biti unosan posao.

- Nameravam ozbiljno da se ovim bavim, te da u sastavu buduće radnje otvorim odeljenje za prodaju novih trotineta i električnih bicikala. Za to postoji sve više zainteresovanih, kaže Marko.
Sa svojom inicijativom upoznao je zainteresovane na društvenim mrežama i dobio ohrabrujuće odgovore.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa