25. novembar 2021.25. nov 2021.
Foto: Svi mi koji volimo FK Mačva (FB), Tim protiv Loznice

Foto: Svi mi koji volimo FK Mačva (FB), Tim protiv Loznice

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Tmurno novembarsko nebo

Mačvino nebo je pravo novembarsko, sivo, tmurno sa naznakom padavina, suncem bez snage da se probije. Šest mečeva ne zna za pobedu „crveno-crni“ tim, neefikasnost koja postaje već hronična koštala je, ne samo pozicije na tabeli, već utiče i na samopouzdanje ne mnogo iskusnog tima. Samo da je stoprocentne šanse iskoristia Mačva u poslednjih šest kola, imala bi bar pet, šest bodova više i još bila rival u borbi za drugi mesto. Da je, ali nije i nova realnost je borba za očuvanje plej of mesta, jer je sada deveti bliži nego drugi, a do duge pauze slede još dve teške utakmice.

Naredni rival Mačve je tim u čijem nadimku stoji „nebesko plavi“, ali i igrama su „građevinari“ razvedrili sivilo avgusta i septembra i iznad njih je čist prostor, obasjan optimizmom. Dočekuju Mačvu na svom stadionu posle „razbijanja“ lidera iz Inđije i pobede u Žarkovu. Kada je Mačva pobedila 4:0 Rad na poečtku sezone, gosti su delovali kao tim koji će se grčevito boriti za spas, a Mačva kao superligaški kandidat. Fudbalsko kolo se okreće i ako „nebesko plavi“ pobede izjednačiće se po bodovima za Šapčanima. S obzirom na trenutnu formu, može se reći da su domaći i blagi favoriti.

Foto: Svi mi koji volimo FK Mačva (FB), Kapiten: M. Adamović


Rad je prevazišao po efikasnosti Mačvu. Ovdašnja ekipa je tek na deobi 11. i 12. mesta u tom segmentu, postigla je samo dva gola u poslednjih šest utakmica i uglavnom je defanziva donosila poneki bod u prethodnih mesec dana. O Radu se mnogo pisalo prethodnih dana, ne iz sportskih razloga, no posmatrajući aspekt terena, Banjičan su poput Mačve mlad sastav, najbolji igrač je Gojković, strelac pet golova i kreator igre, džoker sa klupe gotovo uvek je Mandić. Radivojević, Blažić, Lalatović i Đurković na golu su standardni, kao i nekadašnji igrač Mačve Milosavljević, poznatiji kao „pile“.

Mačva - Loznica 0:1 (0:0)
Stadion Mačve. Gledalaca: 1.000. Glavni sudija: Miroslav Milenković (Beograd); pomoćnici: Mirosavljević i Hrutka (oba Beograd). Strelac: Matić u 60. minutu za Loznicu. Žuti kartoni: Tojčić (Mačva), Ristivojević (Loznica).
MAČVA: Samurović, Tojčić, Pešić, Jevtić, Popović, Belić (Ristanović), Adamović (Trimanović), Subotić, Arambašić, Čvorić (Gigić), Marjanović.
LOZNICA: Jelovac, Ilić, Ivić, Nikolić, Matić (Rajevac), Milinković (Petrović), Komarčević, Obadović (Matić), Ristivojević, Vraštanović, Mijailović.


Poslednje gostovanje na Banjici Mačvi je ostalo u užasnom sećanju, pobedio je Rad 7:0 u maju ove godine u Super ligi, nanevši najubedljiviji poraz u četiri superligaške godine i bilo kada u Mačvinoj istoriji elitnog ranga.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa