25. novembar 2021.25. nov 2021.
Serije pred odmor
FUDBAL: JESENjA STATISTKA

Serije pred odmor

Vikend koji je ostao iza nas stavio je tačku na takmičarsku 2021. godinu u Srpskoj ligi „Zapad“, nedelju dana ranije okončana je Kolubarsko-mačvanska zona. Završene su jeseni i u međuopštinskom rangu, ali je preostalo da se odigraju neke odložene utakmice.

Požega je ponovo lider SLZ, četiri uzastopne pobede su ih učvrstile na vrhu, a u odličnoj formi su Sloboda i Smederevo, sedam kola bez poraza. Arilje i Sloga Kraljevo su u velikom padu otišli na odmor, a upravo je pobeda u Arilju Rađevac ostavila na sigurnom odstojanju, to im je jednina u šest poslednjih rundi.

Iako je ostala još polovina sezone, jasno je da će Budućnost Krušik od jeseni igrati ponovo Srpsku ligu Zapad. Mnogo zanimljivije će biti na dnu, a zimu za analizu i prestrojavanje imaju pre svih Sloga iz Bogosavca koja je polusezonu završila sa sedam uzastopnih poraza, Od 25. septembra ređa samo poraze. Iza su Strmovo sa četiri uzastopna poraza i Železničar sa samo bodom iz poslednjih pet mečeva. Cer Petkovica žali zbog pauze, jer su posle Valjevaca u najboljoj formi, sedam kola bez poraza, uz tri pobede i tri remija u tom periodu.

U Okružnoj ligi je ostalo jedno kolo do kraja, brige čekaju Cer iz Jadranske Lešnice koji je u seriji od šest uzastopnih poraza, sedam u poslednjih osam kola, Gučevo je četiri puta u pet poslednjih rundi poraženo. Jedinstvo Štitar je najbolji tim kada bi se gledao učinak u poslednjeih pet mečeva, imaju četiri pobede i jedan poraz, bolji su i od vodećeg Podrinja.

Stojan Lazarac je neporažen osam kola i zato je na vrhu MOL Mačva, samo su jednom igrali nerešeno u
tom periodu, nastavili su seriju započetu u Opštinskoj ligi prethodne sezone kada su imali maksimalan učinak i sada su glavni kandidat za Okružnu ligu. Sloga Duvanište je ostala u trci zahvaljujući pobedi u poslednjem kolu, a nemiran kraj su imali igrači Metkovića sa tri vezana poraza.

Kod Poceraca, jasno je da je Jevremovac neprikosnoven, identično kao Krušik u Zoni. Drugu polovinu polusezone za pamćenje je imao Vlašić Donje Crniljevo, šest uzastopnih pobeda dovelo ih je na drugo mesto i u vrh posle dugo vremena. Veliki rivali Matijevac i Dobrava su na dnu i u katastrofalnoj seriji. Vukošićani ne znaju za pobedu od drugog kola, a poraženi su u poslednjih šest mečeva, uz neodigrani meč protiv Vojvode Stepe. Matijevac je izgubio sedam puta u završnih osam kola, a pobedio je samo upravo Dobravu.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa