3. novembar 2011.3. nov 2011.
11. INTERNACIONALNI BLUZ I DžEZ FESTIVAL

ŠABAČKI DUH DžEZA

Prošle sedmice, od 28. do 29. oktobra, u sali Šabačkog pozorišta održan je Bluz i džez festival. Prve večeri, u petak, nastupio je beogradski bend „Konzilium“ i „Leb i sol“ iz Makedonije. U okviru Jam sessiona predstavljena je knjiga Mihaila Miše Blama „Jazz u Srbiji 1927-1944“. Druge večeri, u subotu, nastupili su „Harry Sokal Groove“ iz Austrije i „Elliot Sharp“™s Electric Njillie“. Generalni pokrovitelj festivala Grad Šabac
Grad koji je među prvima u Srbiji imao svoje džez orkestre prošle sedmice postao je centar bluz i džez muzike. Ljubitelji dobre muzike uživali su u nastupima beogradskog benda „Konzilium“, makedonskog „Leb i sol“, „Harry Sokal Groova“ iz Austrije i „Elliot Sharp“™s Electric Njillie“ iz SAD.
Šapčani svih generacija, od najmlađih do najstarijih, zahvaljujući organizatoru, istovremeno su kao i Beograđani, mogli da čuju kvalitetne muzičare. Branko Grujić i „Konzilium“ otvorili su festival. Svojim nastupom pokazali su da u svetskom maniru mešaju naše ornamente sa džezom, kako je istakao Vlada Maričić, umetnički direktor festivala. Tokom nastupa grupe „Leb i sol“ sala Šabačkog pozorišta bila je prepuna. Svoje verne obožavaoce basista Bodan Arsovski i ostali članovi nagradili su dvosatnim koncertom. Oduševljena šabačka publika dva puta pozivala je muzičare koji su tokom večeri svirali kompozicije sa albuma iz 2008. godine, ali i one iz trideset petogodišnje uspešne karijere.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa