2. decembar 2021.2. dec 2021.
Dani tolerancije – različiti smo i to nas spaja
Šabačka gimnazija

Dani tolerancije – različiti smo i to nas spaja

Od radova učenika osmišljen je i napravljen pano a zbog dostupnosti podataka ostalim učenicima napravljen je i E book (Anyflipchart).
Evaluacija na samom kraju svake radionice (META) pokazala je da se ovakve aktivnosti sviđaju učenicima i poslužiće nam kao smernica za dalji rad i realizaciju sličnih aktivnosti
U sklopu obeležavanja Međunarodnog dana tolerancije koji se obeležava svakog 16. novembra u Šabačkoj gimnaziji realizovani su Dani tolerancije - različiti smo i to nas spaja (od 15. do 19. novembra 2021. godine).

Na časovima sociologije realizovane su radionice gde su učešće uzeli učenici IV 2,4 i 5 odeljenja. Kroz različite zadatke i zahteve učenici su saznali nešto više o tome kako nastaju predrasude, stereotipi, šta je diskriminacija odnosno tolerancija, šta je govor mržnje i kako svi zajedno možemo da naše okruženje učinimo tolerantnijim...

Realizacija ovih radionica je povezala sadržaje predmeta: sociologije, psihologije, filozofije, jezik, mediji i kultura, ustav i prava građana, istoriju a ostvarene su i međupredmetne kompetencije za celoživotno učenje, komunikaciju, rešavanje problema, saradnju, odgovorno učešće u demokratskom društvu.

Kroz različite zadatke i zahteve učenici su saznali nešto više o tome kako nastaju predrasude, stereotipi, šta je diskriminacija odnosno tolerancija


Od radova učenika osmišljen je i napravljen pano a zbog dostupnosti podataka ostalim učenicima napravljen je i E book (Anyflipchart).

Evaluacija na samom kraju svake radionice (META) pokazala je da se ovakve aktivnosti sviđaju učenicima i poslužiće nam kao smernica za dalji rad i realizaciju sličnih aktivnosti.
Autori i realizatori su Marina Vuković Pantelić i Biljana Drobnjak.

Obuka za vršnjačke edukatore prvog razreda O TOleranciji i NEnasilju realizovana je 17. novembra
2021. godine. Učešće su uzela po dva predstavnika učenika svakog odeljenja.
Sadržaj Obuke realizovan je uz aktivno učešće učenika učesnika i korišćenje različitih aplikacija koje su doprinele zanimljivosti, kreativnim rešenjima učenika, sagledavanju rešenja različitih zahteva iz drugačijih perspektiva. U narednom periodu učenici će realizovati po dve radionice u svojim odeljenjima.

Autor i realizator Obuke je Biljana Drobnjak.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa