2. decembar 2021.2. dec 2021.
Svi mi koji volimo FK Mačva Šabac (FB)

Svi mi koji volimo FK Mačva Šabac (FB)

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Novo buđenje nade

Govorili smo u prethodnom broju o tmurnom nebu iznad Mačve, a onda je sunce iznenadilo i probilo se kroz oblake. Prostor je napravio tim i odličan udarac mladog Mijailovića u finišu meča za veliku pobedu na Banjici, protiv zahuhtalog Rada 1:0. Oba tima su imali svoje prilike, Šapčani su jednu iskoristili i ponovo porbudili nadu da superligaški san još živi.

Rad - Mačva 0:1 (0:0)
Banjica. Gledalaca: 300. Glavni sudija: Nikola Đorđević (Aranđelovac); pomoćnici: Novaković (Beograd)i Obradović (Rača). Strelac: Vladimir Mijailović u 74.min. Žuti kartoni: Blažić, Šarac, Stević, Đorić (Rad); Mijailović, Arambašić, Tojčić, Adamović, Marjanović. Samurović (Mačva).
MAČVA: Samurović, Tojčić, Pešić, Jevtić, Popović, Belić, Adamović, Marjanović, Mijailović (Ristanović), Gigić (Čvorić), Arambašić (Stevanović).


Da usni i miran zimski san potrebno je da „crveno-crni“ pobede u derbiju Javor u ponedeljak, pred svojim navijačima, to je neophodan preduslov, a još „ušuškanije“ bi bilo da pobedom odmor ne dočekaju igrači Mladosti i da mitrovački Radnički odigra u Novom Sadu kao i početkom jeseni u Šapcu. Javor još uvek ima najviše ambicije, a pred start sezone bio je i prvi favorit. Neubedljivo su startovali, ali od 10. oktobra ne znaju za poraz, imaju meč manje i u naletu su. Imaju drugi napad Lige, drugu odbranu, a u poslednja dva meseca su u najboljoj seriji. Predvode ih Ivelja i internacionalac superligaškog iskustva Tanko, tu su Nikolić, veteran Odita, Eliomar... Duel će biti pokazatelj da li je Mačva kadar za borbu sa najboljima do kraja. Meč je zakazan za ponedeljak, od 15 časova.

-Težak meč u kojim moramo bez Mijailovića. Gostuje nam ekipa u najboljoj formi i sigurno da želi tri boda i ne razmišlja o drugačijem ishodu, a želju istu imamo mi, nadam se dobrom meču i pobedi – rekao je trener Boris Savić.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa