3. novembar 2011.3. nov 2011.
MESNA ZAJEDNICA PRNjAVOR

ŽIVOT KAO U GRADU

U Prnjavoru počelo sa radom novo izvorište koje će obezbediti priključenje i snabdevanje na vodovodnu mrežu preko 20.000 žitelja ovog dela Mačve. Osnovna škola koja broji preko četiri stotine učenika i Dom kulture dobili zdravu, bakteriološki i hemijski ispravnu vodu
Ovim je završena prva faza izgradnje čija je vrednost oko milion evra obezbeđenih iz sredstava Republičke direkcije za vode i budžeta grada Šapca. Završetkom ove vredne investicije osim žitelja ovog sela, mogućnost priključenja na vodovodnu mrežu imaće i stanovnici lokalnih mesnih zajednica. Najpre je priključeno 71 seosko domaćinstvo. U okviru prve faze urađena su dva bunara kapaciteta 30 litara u sekundi, odvodni cevovod dva kilometra i osam stotine metara distributivne mreže. Vrednost priključka je 450 evra u dinarskoj protivvrednosti, a zainteresovanima za priključenje data je mogućnost otplate na rate i u obavezi su da kupe vodomer i plate taksu koja iznosi 4.800 dinara.
- Bez sumnje najveća investicija je vodovodna mreža i predstavlja jednu od najznačajnijih i najradosnijih u istoriji Prnjavora. Kada je reč o kvalitetu vode analize su potvrdile da se radi o jednoj od najkvalitetnijih voda u Srbiji. Prnjavor je godinama unazad bio selo sa najvećim procentom obolelih od bolesti bubrega u odnosu na ukupan broj stanovnika. Gusta naseljenost, neregulisana kanalizaciona mreža, bunari na različitim dubinama u velikoj meri su uticali na sam kvalitet vode, što se direktno odražavalo na zdravstveno stanje žitelja ovog sela, naveo je predsednik Mesne zajednice Predrag Srdanović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa