9. decembar 2021.9. dec 2021.
Pad broja zaraženih
SEDMIČNI IZVEŠTAJ NAČELNIKA MUO

Pad broja zaraženih

Od četvrtka 02. decembra do ponedeljka 06. decembra sprovedeno je 1237 nadzora, u kojima je učestvovalo 86 inspektora. Inspektori su u 13 nadzora utvrdili nepravilnosti koje se odnose na ličnu zaštitnu opremu korisnika, za koje su izrečene sledeće mere: jedan prekršajni nalog od 150.000 dinara, jedan prekršajni nalog od 30. 000 dinara i deset prekršajnih naloga od po 5.000 dinara
Prema podacima Kriznog štaba, koji se svakodnevno publikuju javnosti na području Republike Srbije smanjuje se broj zaraženih i hospitalizovanih lica i lica na respiratoru. Zabrinjava broj preminulih osoba koji je i dalje veliki. Među obolelima preovlađuju osobe mlađe životne dobi koji u najvećem broju nisu vakcinisani. Otuda apel da je vakcinacija, pored poštovanja naloženih mera jedina sigurna zaštita od virusa. U Mačvanskom upravnom okrugu značajno opada broj zaraženih lica, a u prastu je broj vakcinisanih lica.

Radna grupa za koordinaciju inspekcija radi primene mera za suzbijanje širenja virusa Kovid 19 održala je sastanak sa predstavnicima šest upravnih okruga, u četvrtak 02. decembra 2021. godine u Smederevu, sedištu Podunavskog upravnog okruga. Prisustvovali su predstavnici Braničevskog, Šumadijskog, Pomoravskog, Kolubarskog, Mačvanskog i Podunavskog upravnog okruga. U radu sastanka su učestvovali i rukovodioci sanitarne, tržišne, turističke,veterinarske, inspekcije rada i inspekcije za drumski saobraćaj iz navedenih Upravnih okruga,kao načelnici i šefovi komunalne milicije i inspekcije Požarevca, Kragujevca, Jagodine, Valjeva, Šapca i Smedereva.

Na sastanku je sprovedena analiza rezultata postupanja u skladu sa odlukom Kriznog štaba i instrukcijama Radne grupe za koordinaciju inspekcija radi primene mera za suzbijanje širenja virusa Kovid 19 u prethodnom periodu u gradovima i opštinama sa područja navedenih Upravnih okruga. Izvršeno je i usklđivanje rada i postupanja u skladu sa novom Uredbom o izmenama i dopunama Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Kovid 19 od 08. novembra 2021. godine.

Od četvrtka 02.decembra do ponedeljka 06. decembra pojačan je intenzitet koordinisanih nadzora republičkih inspekcija i komunalne inspekcije/ milicije,o čemu su gradonačelnici gradova, predsednici opština i rukovodioci inspekcijskih službi obavešteni, kako bi se sačinio plan nadzora za produženi vikend.

U primeni je i obaveza dostavljanja izveštaja o održanim manifestacijama u lokalnim samoupravama sa preko 500 ljudi.

Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je u svakodnevnoj komunikaciji sa rukovodiocima republičkih inspekcijskih službi i inspekcijskih službi lokalnih samouprava sa područja Upravnog okruga, a u kontrole su uključeni svi raspoloživi ljudski i materijalni resursi.
Izveštaji o sprovedenim kontrolama svakodnevno se dostavljaju Mačvanskom upravnom okrugu.

Od četvrtka 02. decembra do ponedeljka 06. decembra sprovedeno je 1237 nadzora,u kojima je učestvovalo 86 inspektora. Inspektori su u 13 nadzora utvrdili nepravilnosti koje se odnose na ličnu zaštitnu opremu korisnika, za koje su izrečene sledeće mere: jedan prekršajni nalog od 150.000 dinara, jedan prekršajni nalog od 30. 000 dinara i deset prekršajnih naloga od po 5.000 dinara.
Od 19. marta počeo je sa radom CENTAR ZA KOVID 19 MERE. Centar se nalazi na internet adresi inspektor.gov.rs Svi zainteresovani mogu postaviti pitanja.

Zdravstvena struka i nadležni državni organi i dalje apeluju na sve građane da poštuju naložene epidemijske mere i da se vakcinišu, kako bi u što krećem roku došli do kolektivnog imuniteta.
Kabinetnačelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa