9. decembar 2021.9. dec 2021.
Foto: VK Šabac (FB), bronza za dame

Foto: VK Šabac (FB), bronza za dame

VATERPOLO: MLAĐE KATEGORIJE

Bronza i polufinale

U nadmetanju mlađih kategorija kod dama i muškaraca kraj godine je opredeljen za kup takmičenja na nivou regiona ili države, kao priprema za finalni turnir Kupa seniora. Šabački vaterpolo je vlasnik titula najboljih u dve uzrasne kategorije na nivou Srbije, dve bronze, a od proteklog vikenda u vitrini kluba je pehar i bronzana medalja među vaterpolistkinjama.

Na finalnom turniru organizovanom u Šapcu, igračice ovdašnjeg kluba su zauzele treće mesto. Apsolutni favorit Crvena Zvezda opravdala je ulogu favorita, osvojila prvo mesto, a ispred Šapanki plasirale su se i vaterpolistkinje subotičkog Spartaka. Reč je o finalu kupa za žensku kategoriju, uzrasta do 17 godina. Ekipu je predvodila Nataša Managa.

Foto: VK Šabac (FB), VK Sava 2005.


Kod muškaraca put do odličja vodi preko četiri nivoa. Polufinala i finala regiona, odnosno državnog polufinala i finala. Na pola puta su vaterpolisti „Save“ rođeni 2005. godine i kasnije. U Kragujevcu su savladali: Valis (10:4), Nais (12:10) i Rasinu (12:7), uz poraz od kragujevačkog Radničkog (6:11), što je učinak dovoljan za drugo mesto na polufinalu Regiona i plasman na polufinale državnog nivoa, zajedno sa Radničkim. Trener Save bio je u Kragujevcu Nikola Car.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa