3. novembar 2011.3. nov 2011.
DRAGORAD MIJATOVIĆ, DIREKTOR JKP “VODOVOD“

KAPITALNE INVESTICIJE

Budžetom Grada Šapca za 2011. godinu opredeljeno je 196 miliona dinara za planirane radove Javnog preduzeća „Vodovod“. Pored završetka započetog u prethodnoj godini, investicija na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže, „Vodovod“ je u ovoj godini krenuo u realizaciju nekoliko velikih investicija koje će biti završene do kraja ove odnosno u naredne dve godine
Ono što će obeležiti ovu godinu kad su investicije JP „Vodovod“ u pitanju je početak realizacije projekta postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koje će biti izgrađeno iza „Belih limova“ u Šapcu.
- Da bi se krenulo sa radovima na postrojenju, neophodno je prvo uraditi kanalizacioni kolektor kroz „Zorku“ i taj posao smo započeli ove godine. Kolektor u dužini od hiljadu i 1.900 metara služiće da gradsku kanalizaciju od Novog mosta dovede do budućeg postrojenja. Izvođač radova je konzorcijum koji čine „Mašinokop“, „Projektomontaža“ i beogradski „Hidropromet“. Vrednost radova na realizaciji ovog projekta iznosi 196 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz Nacionalnog investicionog plana. Pored izgradnje kolektora uslov za realizaciju projekta Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda je i gradnja obaloutvrde u dužini od 600 metara. Izvođači ovih radova su „Regulacija“ iz Sremske Mitrovice i Vodoprivredno preduzeće „Sava“ Šabac a finansijer Republička direkcija za vode. Vrednost investicije je 117 miliona dinara. Takođe, u toku je izbor izvođača za izgradnju crpne stanice „Glavna“ kod novog mosta koja će kao i kolektor i obaloutvrda bidi u funkciji budućeg postrojenja. Kad je u pitanju sam projekat Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izbor izvođača je u toku, a početak radova planiran je na startu naredne građevinske sezone. Rok za završetak je dve godine, a sredstva u iznosu 9 miliona evra u celosti su obezbeđena iz fondova Evropske unije ““ navodi Dragorad Mijatović, direktor JP „Vodovod“.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa