9. decembar 2021.9. dec 2021.
Foto: Svi mi koji volimo FK Mačva Šabac (FB), Zimovanje na 5. mestu: FK Mačva

Foto: Svi mi koji volimo FK Mačva Šabac (FB), Zimovanje na 5. mestu: FK Mačva

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Plej of realan cilj

Ubedljivim porazom Mačva završila polusezonu. Javor iskoristio sve nedostatke Šapčana. Peti na pauzi. Šest bodova iznad devetog, osam ispod drugog. Realan opstanak u zoni plej ofa
Pobeda na Banjici je vratila superligaške snove u Pocersku, iako pomalo stidljive, kiks Mladosti je otvorio vrata da se ekipe približi na pet bodova od pozicije dva, međutim Javor je pokazao zbog čega je i na trećem mestu ipak prvi favorit za neku od prve dve pozicije na kraju sezone. Iskoristio je sve propuste Mačve, odoleo pritisku i slavio vrlo ubedljivo 4:1 (2:1).

-Nisam toliko nezadovoljan igrom koliko rezultatom. Do prvog gola smo bili znatno konkretniji, Javor nije ni pišao golu, međutim opet smo propustili da iskoristimo neku od prilika, ponovo se iskazao problem realizacije, a kada smo na sve to primili pogodak, ubrzo i drugi posle individualne greške mlad tim je poljuljan i ishod je ovakav – rekao je Boris Savić, trener Mačve posle meča dodavši da je duga sezona i gust raspored uticao da u finišu usledi serija slabijih rezultata.

-Govorio sam i ranije, sistem takmičenja je takav da je ono predugačko, a naš sastav je ograničen brojnošću i čine ga vrlo mladi igrači i dogodilo se ono čega sam se pribojavao, što je i neizbežno, da umor i često nekompletna ekipa uzmu danak i na rezultatima.

Sve je moguće, ali prmarni i realni cilj Šapčana je da u preostalih devet kola na proleće sačuvaju mesto među osam najboljih, imaju šest bodova više i bolji međusobni odnos sa Radom koji je trenutno deveti. U plej ofu pritiska neće biti. Inđija i Javor su prvi favoriti za Super ligu.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa