9. decembar 2021.9. dec 2021.
Lepota nesavršenosti
Izložba fotografija Udruženja „Da budemo svi jednaki“

Lepota nesavršenosti

Izložbu “Lepota nesavršenosti” čini deset portreta mališana članova Udruženja „Da budemo svi jednaki“. U okviru postavke predstavljen bonton ponašanja prema deci sa smetnjama u razvoju, planirano je da bude podeljen u školama i vrtićima
U Galeriji Kulturnog centra povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom (IDPD) i završetka projekta “Nemamo posebne potrebe, imamo potrebu da budemo deo društva” otvorena je izložba pod nazivom “Lepota nesavršenosti” koju Šapčani mogu pogledati do 10. decembra.

Ovom izložbom Udruženje “Da budemo svi jednaki” želi da skrene pažnju na decu sa smetnjama u razvoju i da učini da ona budu vidljiva i prepoznata u društvu.

Deset mališana iz udruženja našlo se ispred objektiva fotografa Žarka Savića, i kako ističu, zajedno su stvorili magiju


-Postavka pokazuje da smo pronašli način da osobe sa invaliditetom i smetnjama u razvoju budu vidljive i da shvatimo da mogu da budu punopravni članovi društva, a na nama i na svim institucijama je da se potrudimo da im se obezbede svi uslovi za to. Ono čega moramo da budemo svesni da imaju različite potrebe, kao što su posete ustanovama kulture, te objekti treba da budu prilagođeni njihovim fizičkim, senzornim invaliditetima - rekao je dr Dejan Pavlović član Upravnog odbora Udruženja „Da budemo svi jednaki“ napomenuvši da su predstavnici Udruženja učestvovali na seminarima, sastancima o pomenutoj temi, te će ideje i rešenja predstaviti Gradskoj upravi kako bi inicirali da planom za narednu godinu budu obuhvaćeni sadržaji za osobe sa invaliditetom.
Deset mališana iz udruženja našlo se ispred objektiva fotografa Žarka Savića, i kako ističu, zajedno su stvorili magiju.



- Simbolično smo odabrali 3. decembar kao dan kada ćemo javnosti predstaviti izložbu, te je i ovogodišnji slogan da nisu sve osobe sa invaliditetom vidljive bio dodatna potpora. Naše Udruženje se trudi da aktivnostima stalno budemo deo društva i vidljivi. Nadamo se da će u budućnosti biti više sličnih događaja koji će promovisati socijalno osetljivu kategoriju kao što su deca sa smetnjama u razvoju. Samo ispunjeno dete je ostvaren čovek - rekla je predsednica Udruženja Ana Vučinić.

U okviru postavke predstavljen je i bonton ponašanja prema deci sa smetnjama u razvoju. Planirano je da bude podeljen u školama i vrtićima kako bi se od najranijeg uzrasta mališanima ukazalo da treba da uvažavaju i poštuju različitost, kao i lepotu nesavršenosti.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa