9. decembar 2021.9. dec 2021.
Uskoro novi izgled  Rasničke, Mišarske i Cerske
POČETAK UREĐENjA ULIČNOG SISTEMA U NASELjU REKA

Uskoro novi izgled Rasničke, Mišarske i Cerske

Koceljevačka opština je u proteklim godinama intenzivno radila na uređenju uličnog sistema. Brojne ulice su dobile moderan kolovoz, a ovih dana biće asfaltirane i tri u naselju Reka u Koceljevi u ukupnoj dužini od 724 metra. Javna nabavka je završena početkom novembra meseca i izvođač radova trenutno je angažovan u Rasničkoj, Mišarskoj i Cerskoj ulici.

–Vreme nam baš i ne ide na ruku, ali ako se ne stigne u ovoj, radovi će se nastaviti u sledećoj godini. Celokupna zona u naselju Reka je velika i bila je bez asfalta, kišne kanalizacije, trotoara. Za sada su ispunjeni određeni preduslovi kako bi se radilo na uličnoj infrastrukturi. Urađena je fekalna kanalizacija i regulisana Rasnica u tom delu, tako da su svi neophodni faktori koji su sprečavali uređenje ulica sada otklonjeni, pa smo ušli u rešavanje jednog dela- izjavio je predsednik opštine Dušan Ilinčić.

On je najavio da je u narednom periodu planirana i izgradnja jedne od najdužih ulica u Koceljevi, Žiće Dimitrijevića u dužini od oko 1,1 km koja je po mnogim parametrima jedna od najnebezbednijih saobraćajnica i u veoma lošem stanju.



Njenoj nebezbednosti u velikoj meri doprinose i sami građani. U njoj se nalaze prodavnice iz kojih se gotovo direktno izlazi na kolovoz. Nepropisno zaustavljanje i parkiranje traktora, kamiona i automobila je svakodnevna slika. Čini se da se podjednako neodgovorno ponašaju kako stanari ulice tako i svi drugi korisnici ove saobraćajnice, te je prava sreća što se nisu događale nezgode sa fatalnim ishodima.

MODERNI PUTEVI I U SELIMA
U ovoj lokalnoj samoupravi kažu da se ne ulaže samo u asfaltiranje ulica u Koceljevi, već se radi i na izgradnji i revitalizaciji puteva u ostalim mesnim zajednicama poput Svileuve, Brdarice, Malog Bošnjaka, Zukava, u naselju Klisura, gde je pre izvesnog vremena asfaltirano ukupno pet kilometara saobraćajnica.

–Spremamo se za asfaltiranje i u drugim mesnim zajednicama. Trudimo se da moderan kolovoz bude dostupan što većem broju građana ove opštine, da im kuće budu uz asfalt ili u njegovoj blizini, gde god je to moguće- poručio je Ilinčić.
Vesna Bošković

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa