16. decembar 2021.16. dec 2021.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

GRADONAČELNIK PAJIĆ POSETIO PREDUZEĆE „JUGOKOP PODRINjE“

Grad Šabac spreman za zimu

Spremni smo za izvođenje radova, ljudstvo i mehanizacija su u stanju pripravnosti, a nadležne gradske službe su obezbedile potrebne količine soli i kamenog materijala za posipanje puteva. Intenzivno pratimo prognoze RHMZ-a i, po nalogu gradskih službi, sprovodimo aktivnosti. Potrudićemo se da svi putevi na teritoriji grada Šapca budu prohodni, kaže Janković
Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić proteklog petka prisustvovao je smotri Zimske službe preduzeća „Jugokop-Podrinje“. Tom prilikom je rekao da je grad Šabac spreman za nastupajuću zimsku sezonu, za održavanje gradskih i seoskih puteva.

- Na raspolaganju je 15 kamiona sa snežnim plugovima, četiri grejdera i pet traktora sa raonicima. Na području grada je 267 kilometara lokalnih puteva sa asfaltiranim kolovozom koje održava ovo preduzeće, kao i 65 kilometara ulica. Obezbeđeno je 330 tona soli za posipanje saobraćajnica. Dežurne službe prate stanje na putevima i meteorološku prognozu 24 sata i spremne su za reagovanje u vanrednim zimskim uslovima kako bi svi lokalni putevi bili prohodni i bezbedni za saobraćaj. Iako su naše službe u pripravnosti, nadam se da neće biti nekih većih iznenađenja što se tiče padavina. Prioritet nam je da putevi budu u potpunosti čisti i prohodni i da naši građani mogu bezbedno da putuju bez poteškoća u saobraćaju, istakao je gradonačelnik Pajić.

Direktor preduzeća ,,Jugokop-Podrinje“, Boban Janković, rekao je da su za čišćenje snega na raspolaganju vozila angažovana od strane grada za zimsko održavanje puteva, kako gradskih saobraćajnica i ulica, tako i seoskih puteva.

- Spremni smo za izvođenje radova, ljudstvo i mehanizacija su u stanju pripravnosti, a nadležne gradske službe su obezbedile potrebne količine soli i kamenog materijala za posipanje puteva. Intenzivno pratimo prognoze RHMZ-a i, po nalogu gradskih službi, sprovodimo aktivnosti. Potrudićemo se da svi putevi na teritoriji grada Šapca budu prohodni, kaže Janković
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa