16. decembar 2021.16. dec 2021.
Da se potomci ponose precima
CERSKI MARŠ OBELEŽIO SLAVU

Da se potomci ponose precima

Udruženje građana Cerski marš u ponedeljak je obeležilo svoju slavu Svetog Andreja Prvozvanog. Najuži krug članova se okupio u prostorijama Udruženja i sa sveštenikom su polomili slavski kolač.

-U ovoj godini, kada je bilo više prepreka nego ikada, uspeli smo da sačuvamo “Cerski marš”, najveću rodoljubivu manifestadciju u Srbiji. Nešto što je počelo kao priča u kojoj je učestvovalio pedesetak ljudi, dostiglo je 3.000 učesnika. “Cerski marš” jeste ostao, opstao i porastao više nego bilo koja druga manifestacija u Srbiji, zbog toga što se nije bavio onim čime se bavila većina drugih, dnevnim i prolaznim, već suštinom našeg srpskog bića, time kako je u najgorim i najtežim vremenima naš narod pokazao svoje najbolje i najlepše odlike. Verujemo i danas, da taj put koji mi pređemo i onaj kamen, spomenik na Ceru, predstavlja simbol najboljih odlika našeg naroda, simbol gena koji su nas nebrojeno puta u našoj istoriji spasili i predstavlja put kojim treba da idemo. Sećajući se svake godine cerskih junaka, mučenika iz ovog grada, mi se sećamo toga ko smo, šta smo i odakle smo i to jeste temelj na kom gradimo svoju budućnost i snagu za borbu da sačuvamo svoju zemlju i svoje potomke. Da se i naši potomci ponose svojim precima, rekao je Petar Marković iz UG Cerski marš i čestitao slavu svima koji slave ovaj praznik.

Cerski marš ove godine je održan 12. put i bio je posvećen majoru vojislavu Voji Tankosiću. Put dug 37 kilometara, od Šapca do Tekeriša, prešlo je oko 2.000 učesnika, a sprecijalni gost bio je gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa