16. decembar 2021.16. dec 2021.
Svakog četvrtka tu zbog vas
77. ROĐENDAN “GLASA PODRINjA”

Svakog četvrtka tu zbog vas

Na današnji dan pre 77 godina prvi put smo izašli ispod štamparske prese. Od tada do danas objavljeno je 3.864 broja. Ratovi, sankcije, bombardovanje, štrajkovi, poplave, nisu nas zaustavili.

Nekada dva puta nedeljno, a kasnije svakog četvrtka i nikada se nije desilo da se ne odštampamo.
Uvek smo pratili dešavanja u gradu i okolnim opštinama. Politika, kultura, sport, redovne su rubrike na našim stranicama. Ipak, ono što najviše volite jesu priče o neobičnim običnim ljudima vašim i našim sugrađanima i komšijama.

Mi i jesmo tu zbog vas.

Osnovali su nas Partizani i u duhu te tradicije hrabro smo pratili sva dešavanja. Naše ekipe bile su na ratnim linijama u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a nerazjašnjena pogibija Sretana Ilića, Zorana Amidžića, Bore Petrovića i Dejana Milićevića pre 30 godina ostala je jedna od najvećih tragedija i sramota savremene Evrope.

Bili smo na svojim radnim mestima za vreme bombardovanja, kada nijedan novinar nije bio siguran. Pamti se da su tada, za samo par sati sva oprema i zaposleni promenili lokaciju i novine su štampane na vreme.

Svakodnevno smo obilazili nasipe na Savi tokom poplava 2014. godine. Nosili smo se i sa najnovijim izazovom koronavirusa i ni jednog trenutka nismo prezali od ulaska u “crvenu zonu”.

Sa druge, one lepše strane, ispratili smo rađanje prvih beba svake nove godine, medalje šabačkih sportista, uspehe naših učenika i umetnika.

Novo vreme nosi i nove oblike informisanja. Poslednjih nekoliko godina imamo svoj portal, Fejsbuk i Instagram stranicu. Tako smo u najbližoj komunikaciji sa vama, našim čitaocima. Upućujete nam sugestije, predloge, kritike...

Uvek je bilo zadovoljnih i nezadovoljnih. Mi se samo trudimo da budemo objektivni. Potkrade se i neka greška, jer ko radi taj i greši. Ne zamerite mnogo.

Menjale su se države, predsednici, gradonačelnici, vlasnici, direktori, udrednici, novinari. “Glas” je ostajao i opstajao zbog vas i za vas. Nadamo se da ćemo se družiti još bar 77 godina.

Srećan nam rođendan!
Glas Podrinja

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa