Info

16. decembar 2021.16. dec 2021.
I škole ostale zatvorene
PROBLEMI ZBOG SNEGA NA PUTEVIMA I NA ELEKTRO MREŽI

I škole ostale zatvorene

Sneg je u tamnavskom kraju izazvao ozbiljne probleme na saobraćajnicama, ali i elektro-mreži. Koceljeva se u nedelju, kao i veći deo Srbije, probudila pokrivena belim pokrivačem.
Iako su meteorolozi najavljivali padavine, stiče se utisak da je služba zimskog održavanja ponovo bila iznenađena snegom u decembru.

Problemi su se javljali ne samo na nekategorisanim već i na opštinskim pa i regionalnim putnim pravcima. Pojedini zaseoci bili su odsečeni od ostatka sveta. Snežni pokrivač dugo se zadržao i na ulicama prvog prioriteta.

Vlažan sneg koji je neprestano padao satima lomio je grane i stabla drveća, a načinio je štetu i prouzrokovao kvarove i na elektro-mreži. Ipak, situacija se postepeno normalizuje.

–Imali smo prekide u snabdevanju električnom energijom. Isporuka struje je stabilizovana u Koceljevi kao i u većini mesnih zajednica već u nedelju u pre podnevnim satima. Ipak, pojedina sela su daleko duže bez električne energije. Čini se da je za sada najteža situacije u Družetiću gde meštani nemaju struju duže od 48 sati. Usled velikih padavina, teškog i vlažnog snega, granje drveća je počelo da se lomi i ugrožava elektro mrežu. Zato pojedini zaseoci imaju prekid u snabdevanju strujom. Ekipe elektrodistribucije su bile na terenu još u nedelju ali do nekih delova je bilo teško doći. U svakom slučaju radi se na otklanjanju svih kvarova- izjavio je predsednik opštine Koceljeva Dušan Ilinčić.
On je potvrdio da ima poteškoća i sa čišćenjem puteva i otklanjanjem smetova u pojedinim zaseocima na području opštine, iako je angažovano osam mašina za održavanje saobraćajnica. U međuvremenu sve važnije saobraćajnice kao i ulice u varoši su očišćene.

Zbog prekida u snabdevanju strujom i zavejanim putevima većina đaka u ponedeljak nije stigla do svojih učionica. Kako je rekla direktorka OŠ Mića Stanojlović jedino su osnovci u Koceljevi i u Draginju pohađali neposredno nastavu, iako je i u ovoj školi bilo znatno manje učenika.

–Dogovor sa kolegama je bio da normalno funkcionišemo. Međutim, Kamenica i Donje Crniljevo nisu imali struju, a samim tim ni grejanje, pa je učenicima rečeno da ne dolaze u školu. Što se Svileuve tiče veliki broj đaka nije mogao da dođe do škole. Autobus nije uspeo da dođe iz Batalaga do Svileuve, pa na posao nije stigao ni domar- objasnila je Sonja Popović i dodala da su sve četvororazredne škole bile zatvorene prvog dana ove nedelje što je bilo najsigurnije i najbezbednije.
V.Bošković

Najnoviji broj

24. novembar 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa