10. novembar 2011.10. nov 2011.
ŠABAČKO POZORIŠTE

ZAVRŠENA TRILOGIJA

Prošle subote premijerno prikazan treći deo amaterskog filma „Seoske priče ““ Zreli plodovi“. Publika ovacijama pozdravila glumce. Novi planovi reditelja i scenariste Dušana Simića
Pred prepunom salom Šabačkog pozorišta, gde nije bilo mesta ni za stajanje, četrdesetak glumaca poklonilo se uz ovacije i aplauz. Priča o svakodnevnom životu mišarskih seljaka, dobrim i lošim trenutcima, uz niz peripetija, scena koje izazivaju smeh i suze, privela se kraju.
Priča koja je počela 2009. godine sa sedamnaest glumaca naoružanih idejom, entuzijazmom i voljom za rad svakog leta neumorno je radila na ostvarenju svoga sna. Želeći da očuvaju selo i sopstvene korene ispričali su priču o Bosi, Dari, Živki, Radovanu, Petrašinu i mnogim drugima. Kroz tri dela ovoga filma prošlo je sedamdesetak glumaca, kako članova Amaterskog pozorišta „Vožd“ Mišar tako i njihovih školskih drugova i prijatelja. Volonterski, bez dinara nadoknade, na visokoj temperaturi i hladnom jesenjem vremenu, neumorno se radilo.
Zahvalnost svojim kolegama glumcima, pre projekcije filma, izrazio je Dušan Simić, reditelj i scenarista, pokretačka snaga celog projekta.
- Posle montaže i nakon pogledanih kadrova veoma sam zadovoljan i neizmerno zahvalan mojim kolegama, glumcima, koji su stavili na stranu svoje obaveze i odvojili vreme da snimaju, da trpe Dušana Simića. Hvala vam mnogo jer bez vas ovaj film ne bi bio film. Ono što je Dušan napisao na papiru vi ste preneli na platno.
Aplauzi tokom pojedinih scena, oduševljeni povici i smeh bili su samo potvrda rada ovih upornih mladih ljudi koji su sve o filmu naučili snimajući ga. Drugarstvo, prijateljstvo uz poštovanje i uvažavanje ovu ekipu entuzijasta doveli su do ostvarenja svoga sna.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa