16. decembar 2021.16. dec 2021.
Spasimo hranu,  spasimo humanost
JOŠ JEDNA HUMANA AKCIJA U NIZU EKOLOŠKO EDUKATIVNOG CENTRA MAČVE U BOGATIĆU

Spasimo hranu, spasimo humanost

Podaci pokazuju da je najugroženije stanovništvo ono koje živi izvan urbanih područja, deca i mladi, neobrazovani, nezaposleni i neaktivni nosioci domaćinstava. U veoma teškom položaju se nalaze i mnogočlane porodice, samohrani roditelji kao i osobe sa invaliditetom i njihove porodice. Mi ćemo ovakve akcije nastaviti i u narednom periodu i pružati pomoć onim porodicama kojima je i najpotrebnija
Federacija banaka hrane i Banka hrane Vojvodine, donirali su još jednom Ekološko edukativnom centru Mačve proizvode kompanije Nestle, koja se priključila akciji „Spasimo hranu, spasimo humanost“ i donirala 230000 proizvoda za najugroženije porodice. Mi smo u prve dve nedelje u decembru ispred Ekološko edukativnog centra Mačve u opštini Bogatić podelili 30 paketa osnovnih namirnica za 30 porodica kojima je to najpotrebnije.

Cilj ovakvih akcija, pored pomoći ugroženim porodicama je i stvaranje uslova za održivo upravljanje viška hrane u skladu sa principima cirkularne ekonomije.

- Medijima na lokalu mora biti prezentirano, šta organizacije poput Crvenog krsta preduzimaju u borbi protiv gladi, da se animiraju potencijalni donatori, da se organizuju tribine sa temama: Borba protiv gladi, Zdravi načini ishrane i slično.

Podaci pokazuju da je najugroženije stanovništvo ono koje živi izvan urbanih područja, deca i mladi, neobrazovani, nezaposleni i neaktivni nosioci domaćinstava. U veoma teškom položaju se nalaze i mnogočlane porodice, samohrani roditelji kao i osobe sa invaliditetom i njihove porodice.
Mi ćemo ovakve akcije nastaviti i u narednom periodu i pružati pomoć onim porodicama kojima je i najpotrebnija- rekao je Aleksandar Firaunović.



-U akcijama koje sprovodimo a sve u cilju pomoći i podrške našem najugroženijem stanovništvu odlučili smo da dostavimo pomoć za nekoliko porodica iz Crne Bare kojima je ona bila preko potrebna. Trudićemo se da ovakvih akcija bude što više u narednom periodu kako bi mogli doći do svake porodice u Crnoj Bari kojoj je pomoć potrebna- istakao je Milan Jurišić iz Crne Bare.

-U vremenu kada cene namirnica konstantno rastu, potrebno je da mislimo i na na one koji su ugroženi. Mi iz Ekološko edukativnog centra Mačve danas delimo pakete hrane upravo takvim porodicama u Klenju. Pomoći čoveku je nešto veliko i blagosloveno i mi ćemo ubuduće ovakvim i sličnim akcijama prepoznati one kojima je pomoć najpotrebnija i pokazati im da nisu sami u borbi za egzistenciju. - izjavio je Vladimir Ristić iz Klenja.

- Danas smo ispred Ekološko edukativnog centra Mačve sproveli još jednu akciju, ali ovog puta humanitarnog karaktera. Naime, podelili smo pakete hrane porodicama u Banovom Polju kojima je to zaista neophodno i kojima svaka vrsta pomoći dosta znači. Smatramo da kada zaista nešto radimo iz srca rezultat bude višestruki, jer kao što kažu, naše malo nekome znači mnogo. Veliko hvala našim partnerima Banci hrane Vojvodine- poručio je Miroslav Bogdanović iz Banovog Polja.
Ekološko edukativni centar Mačve

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa