16. decembar 2021.16. dec 2021.
Foto: VK Šabac (FB), Može i mora bolje

Foto: VK Šabac (FB), Može i mora bolje

VATERPOLO: SUPER LIGA SRBIJE

Prilika za bolji utisak

Utakmica koja direktno obezbeđuje bodove za nastavak. U Kupu Zvezda zasluženo slavila, Šapčani moraju bolje. Poslednji meč za Šabac u 2021. godini. Nastavak u januaru i februaru
Prethodne subote nije bilo dobro. Zvezda nije briljirala, ali je izgledne prilike koristila, dok su Šapčani, bolji u prvoj četvrtini, potpuno poklekli u drugoj i trećoj, propustivši previše zicera, situacija sa igračem više, čak i peterac, što je Zvezdi omogućilo da se odvoji na nekoliko golova razlike. U takvoj situaciji samopouzdanje jednih opada, drugih proporcionalno raste i gosti su pogađali i iz neizgrađenih pozicija. Mišović se u kup meču razbranio i to je dalo polet njegovim igračima da igraju sigurnije u ofanzivi. Đurđić i Smiljević su se istakli . Jasno je da Šabac može značajno bolje i prilika za to je već subota.

Šabac – Crvena zvezda 7:12 (2:2, 2:5, 0:3, 3:2)
Gradski bazen. Gledalaca: 500. Sudije: Raković i Virijević. Isključenja: Šabac 14, Crvena zvezda 11. Peterci: Šabac 1 (0).
ŠABAC: Filipović, Vogel, Marković 1, Repanović 1, Kopcev 2, Vasović 1, Mitrović, Maraš, Tubić, Šulc, Stojanović 2, Tonković, Vukadinović, Ćetković.
C. ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Đurđić 3, Marković, Subotić 1, Milojević, Pješivac 2, Basara 1, Rađen, Trtović 1, Gardašević, Radović 1, Ivanović, Smiljević 2.


Na finalnom turniru Kupa Srbije neće biti Šapca i jasno je da je utakmica u subotu poslednja u ovoj kalendarskoj godini, ali bar jednako važan koliko i pređašnji duel protiv istog rivala. Manje je važno što će na Gradskom bazenu Šabac i Zvezda odlučiti o četvrtom i petom mestu, već je bitnije da osojeni bodovi biti preneti i u grupu šest najboljih posle podele lige na kraju ovog dela sezone. Jasno je da za sada i Šabac i Zvezda imaju obezbeđena tri boda za narednu fazu. Ukoliko bude remi, oba tima nose po četiri boda, u suprotnom pobednik prenosi šest, poraženi tri poena.

Podsećamo da se posle narednog kola Super liga deli. Prvih šest ekipa će u januaru i februaru igrati posebnu grupu gde se prenose bodovi iz međusobnih duela, dok preostale četiri nastavljaju svoje takmičenje po istom principu. Domaćini međusobnih utakmica u prvom delu, biće gosti u drugom. Svi iz prve i dva najbolja iz druge grupe nastavljaju takmičenje u plej ofu. U Šapcu će gostovati: Novi Beograd, Radnički, Partizan, dok će šampion iz 2019. putovati u Novi Sad/Valjevo i u Beograd.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa