16. decembar 2021.16. dec 2021.
Foto: M. M., SD “Radnički”

Foto: M. M., SD “Radnički”

STRELjAŠTVO: SD RADNIČKI

Najuspešnija sezona Šapčana

Najveći uspesi u istoriji. Drugo mesto u Ligi, pojedinačna titula, mnogo pojedinačnih medalja. Borba da se obezbede sredstva
Streljačka družina „Radnički“ završila je nedavno sezonu 2021. i ona će ostati zabeležena u istoriji kluba kao najuspešnija do sada. Ekipno, Radnički je vicešampion Lige Srbije, osvojio je drugo mesto na Prvenstvu države u kategoriji vazdušna puška, kao i treće na Prvenstvu u malokalibarskoj pušci. Naglašavamo da Liga i Prvenstvo nisu isto tamičenje. Liga obuhvata šest kola, dok je Prvenstvo dvodnevno takmičenje. Ekipu u ligaškim nadmetanjima činili su: Gordana Pešić, Milosav Kovačević i Radomir Ranković. Ekipu je predvodio Milomir Marković.

U pojedinačnoj konkurenciji Gordana Pešić je nastavila sa uspesima. Ona je pobednik Lige, osvojila je zlato na Prvenstvu među stelcima „malokalibarke“, uz dva srebra, jednom u Kupu, jednom na Prvenstvu u kategoriji vazdušna puška.

Milosav Kovačević je ligaški vicešampion Lige, drugi na Prvenstvu (malokalibarska puška) i treći u Kupu (vazdušna puška).

-Ovo je naša najsupešnija sezona do sada. Drugi smo u Ligi, u konkurenciji više od deset klubova. Veliki uspeh, a opet ostaje žal i za prvom pozicijom koja je pripala Zrenjaninu za malo, jedno naše donekle slabije kolo je odlučilo. S obzirom na okolnosti, borbu sa finansijama i snalaženje da bi nastupali redovno, prezadovoljni smo rezultatima – istakao je Marković, trener i asistent u Radničkom.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa