23. decembar 2021.23. dec 2021.
Neprestana podrška sugrađana
REAKCIJA NOVINARKE ISIDORE KOVAČEVIĆ NA PLAKATE

Neprestana podrška sugrađana

Tokom ovih nekoliko dana dobila je veliki broj poruka podrške sugrađana. Nada se da će institucije reagovati i procesuirati odgovorne kako se slična situacija ne vi dogodila još nekome
Novinarku Isidoru Kovačević je probudila vest da su po gradu “poternice” sa njenim likom. Ističe da je to za nju bio veoma stresan trenutak.

-Milion misli mi je prošlo kroz glavu, čitala sam poruke koje su mi neprestano stizale. Pokušavala sam da budem smirena jer je moja porodica bila uznemirena, naročito majka i baka koja je neprestano plakala. U momentu kada sam pokušala da shvatim šta se dešava, a da ne sanjam, shvatila sam da mi se ekstremiteti oduzimaju, da imam vrtoglavicu zbog čega sam izmerila pritisak, i zbog istog, naročito zbog otkucaja srca koji su bili previsoki otišla, sam u Službu za hitnu medicinsku pomoć gde sam dobila lek. Zatim sam pozvala policiju i otišla u Policijsku upravu da prijavim da mi je ugrožena bezbednost i da je ceo grad izlepljen poternicom na kojoj se traži i moja glava, navodi Kovačevićeva.
Kaže da se ne oseća bezbedno, zbog čega izbegava izlazak iz kuće. Kratko vreme koje je provodila napolju uvek je neko bio uz nju.

-Išla sam kod prijatelja ovih dana zbog slava i rođendana, ali moj izlazak se svodi na šetnju od kuće do automobila, iz automobila direktno u kuću i uvek uz pratnju nekoga i obećanje da na tom okupljanju nema više od petoro meni dobro poznatih ljudi. Nakon izjave date tužiteljki u ponedeljak osetila sam nadu da će institucije raditi svoj posao, pa sam peške tih nekoliko stotina metara u pratnji prošla i ni malo mi nije prijalo.

Tokom ovih nekoliko dana dobila je veliki broj poruka podrške sugrađana. Nada se da će institucije reagovati i procesuirati odgovorne kako se slična situacija ne vi dogodila još nekome.

-Okolina je uznemirena, ljudi koji su delili moje objave se pitaju da li će oni biti sledeći progonjeni, ali tolika podrška sugrađana koja stiže neprestano od petka govori mi da je sve više hrabrih i odvažnih među nama, da svi žele da pomognu i da je posebno izražena želja za tim da oni koji su ovo uradili odgovaraju. Šapčani su izuzetno besni zbog ovih poternica, nadam se da su i institucije svesne toga i da će raditi svoj posao kako se više nikada i nikome ne bi ovako nešto dogodilo, ističe Kovačevićeva.

Ni posle nekoliko dana nakon što su osvanule poternice ne oseća se mirnije.

-Osećam se isto. Smenjuju se uznemirenost, umor i kontrolisanje emocija i misli. Ali svakim danom je sve veća želja da ova priča bude razrešena, da ova velika i dobro organizovana grupa koja je smislila i distribuirala, ali i štampala ove poternice bude procesuirana. Ne pristajem na to da se nađu dva ili tri “žrtvena jagnjeta” sa margina života koja će biti okrivljena da bi se javnost smirila. Ovo je ozbiljna i velika organizovana grupa i svi moraju da odgovaraju za ovo što su uradili, za poternice kojima se traži glava maloletnika, advokata i novinarke. Nadam se onom ljudskom u ljudima, nadam se da će shvatiti koliko je ovo bio potez koji je prilično ugrozio nečije život, i da će slučaj biti rasvetljen. U suprotnom policija i tužilaštvo daće ovoj grupi “zeleno svetlo” da se nastavi sa progonom građana Šapca, zaključuje Isidora Kovačević.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa