23. decembar 2021.23. dec 2021.
Foto: Šabačko pozorište

Foto: Šabačko pozorište

Premijerno izvođenje predstave „Garderober“

Kao u pravom pozorištu

Predstava „Garderober“ premijerno je izvedena na Velikoj sceni Šabačkog pozorišta, prva repriza u petak, 24. decembra od 20 časova
Predstava „Garderober“ premijerno je izvedena na Velikoj sceni Šabačkog pozorišta u sredu, a za ljubitelje dramske umetnosti koji nisu na vreme rezervisali kartu, prvu reprizu mogu pogledati već u petak, 24. decembra od 20 časova.

Reditelj: MIŠKO MILOJEVIĆ
Scenograf: MIROSLAVA ANDREJEVIĆ
Kostimograf: SELENA MLADENOVIĆ
Kompozitor: BOŽIDAR OBRADINOVIĆ
Dizajn plakata i programa: DUŠAN ARSENIĆ
L i c a:
Norman: VLADIMIR MILOJEVIĆ
Milostiva ledi: ANETA TOMAŠEVIĆ
Medž: DEANA KOSTIĆ
Ser: IVAN TOMAŠEVIĆ
Ajrin: KRISTINA PAJKIĆ
Džefri: Tornton LjUBIŠA BAROVIĆ
Oksenbi: MILOŠ VOJNOVIĆ
Gloster: SLOBODAN PETRANOVIĆ-ŠARAC
Kent: SINIŠA MAKSIMOVIĆ
Olbeni: VELjKO ERAKOVIĆ
Gonerila: MIRJANA BOŽANIĆ
Regana : JELENA IVETIĆ


-Sa ponosom ističem da je ovo sedma premijera u ovoj kalendarskoj godini, što je veoma dobro s obzirom na okolnosti. Ansambl je vredno radio i smatram da imamo pravu pozorišnu predstavu, od dramskog teksta, kostimografije, scenografije, angažovanja glumaca i svih onih koji čine našu ustanovu - kaže v.d. direktora Šabačkog pozorišta Vladimir Vasilić naglašavajući da je gradski teatar u potpunosti posvećen i ima kapacitet da iznese predstavu kao što je „Garderober“.
Reditelj predstave, Miško Milojević, navodi da saradnja sa Šabačkim pozorištem datira od pre četiri decenije, te „Garderober“ nije prva predstava koju je imao priliku da režira.

Foto: Šabačko pozorište


-Mislim da su kreativne mogućnosti Šabačkog pozorišta veoma velike i omogućavaju da tekst kao što je Harvudov bude izveden na sceni. Verujem da će publika prepoznati kvalitet i da pozorište ima dva velika glumca, Ivana Tomaševića i Vladimira Milojevića. Ovakav komad nije moguće izvesti bez dva dobra i velika glumca. Možda je to jedan od razloga što se predstava nije nalazila na repertoarima - ističe reditelj Miško Milojević i dodaje da će tema intrigirati publiku, jer donosi priču o dešavanjima iza scene.

-Ipak, tekst je specifičan po tome što pravi paralelu sveta iza i na sceni, sudbina glavnih junaka i Šekspirovih iz „Kralja Lira“. Sudbine, neostvareni životi, ljubavi i razočaranja, te prevazilazi priču o samom pozorištu.



Ovo je komad gde svi glumci imaju mogućnost da ostvare odlične, zanimljive likove, a uloge Normana i Sera su jedne od onih koje svaki glumac priželjkuje u svojoj karijeri.

-Lik normana je lik čoveka posvećenika koji će učiniti sve što je u njegovoj moći da se predstava odigra. On svoj smisao živote vezuje za teatar i ne vidi neki drugi put i izlaz sem na sceni - rekao je o liku koji tumači glumac Vladimir Milojević.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa