Info

23. decembar 2021.23. dec 2021.
Foto: sajt FK Mačva, A. Popović

Foto: sajt FK Mačva, A. Popović

FUDBAL: FK MAČVA

Popović u timu jeseni

Mladi desni bek Mačve Aleksandar Popović izabran je u idealni tim jesenje polusezone Prve lige Srbije na @ftbl.serbia. Letošnje pojačanje se nametnulo igrama na desnoj strani i doprinelo da Mačva na kraju jeseni bude još uvek sigurna u plej of zoni i sa značajnim šansama da se izbori za jaču grupu u kasnijoj podeli.

Popović je rođen u Beogradu 1999. godine. Pomoćmni trener Mačve Goran Vuković ga je primetio i doveo u Šabac iz redova srpskoligaša Studentskog grada. Već na pripremama se nametnuo, bio standardan tokom leta, a potom i u sezoni. Startovao je u 19 duela, u 17 mečeva je odigrao svaki minut, dok je u svega dva izašao iz igre. Strelac je i jednog gola ovaj desni bek Šapčana koji može dobro da igra i na poziciji desnog krila. Samo su Pešić, Adamović i Jevtić odigrali više duela.

Idealni tim čine golman Mladosti iz Novog Sada Mirković, u defanzivi, uz Popovića tu su: Rađen (Inđija), Milovanović (Mladost) i Konatar (Železničar). U veznom redu su: Nedeljković (Inđija), Milosavljev (Inđija), Luković (Javor), po boku napadaju Lučić (IMT) i Zuvić (Žarkovo), dok je najbolji centarfor jeseni Vidakov (Mladost).

Nastavak sezone je 26. februara kada Mačva, odmah gostuje lideru i prvom favoritu za Super ligu, ekipi Inđije. Dve provoplasirane ekipe će se, posle plej ofa plasirati direktno u Super ligu, dok će trećeplasirani i četvrtoplasirani tim u doigravanje za najviši rang.

Podela lige se sprovodi posle 30 rundi. Sve ekipe prenose kompletan bodovni saldo, ne postoji podela bodova.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa