23. decembar 2021.23. dec 2021.
Foto:  FB strana kluba, OK Šabac 015

Foto: FB strana kluba, OK Šabac 015

ODBOJKA: OK ŠABAC 015

Iskustvo vrednije od bodova

Dva pobede vredne, ali i u porazima značajan otpor. Najmlađi tim lige. Opstanak nije realan zbog reorganiozacije. Očekuju bolje proleće
Odbojkašice ekipe Šabac 015 odigraće još jedan duel u 2021. godini čime će okončati polusezonu debitantskog nastupa u Drugoj ligi. U devet kola su ostvarile dve pobede uz sedam poraza, ali iako odnos dva prema sedam ne zvuči impresivno, trener je zadovoljan nastupom svojih igračica.

-Prosek godina naše ekipe je malo iznad 16 godina, devojke od 18 su najiskusnije i nismo ni mogli očekivati mnogo pobeda. Ima nekoliko značajno jačih ekipa, dok smo sa svim ostalima igrali vrlo dobro. U odbojci poraz od 3:0 može samo da zvuči ubedljivo, a da zapravo u svakom setu imate borbu do samog kraja gde odlučuju nijanse. Druga liga je za nas bila nepoznanica, još se privikavamo i vrlo sam zadovoljan kako su devojke vodile borbu sa mnogo iskusnijim ekipama. Naš cilj je iskustvo za devojke koje je zlata vredno i promocija našeg sporta u Šapcu – ističe trener Petar Simić.

Tokom vikenda Šabac očekuje gostovanje u Malom Zvorniku, a potom sledi pauza do 24. januara kada počinje prolećna polusezona. Usled reorganizacije opstanak nije realan cilj, ali bolji rezultati jesu.

-Do sada su dve ekipe ispadale u niži rang i da je tako, uveren sam da bi opstali u Drugoj ligi. Ipak, Savez je odlučio da ukine čitav rang, Prvu B ligu koja je rang iznad, te će umesto dve ispadati najmanje šest, a možda i više ekipa iz naše lige. Upoznali smo rivale, očekujemo bolje rezultate u narednoj godini, borićemo se, znamo da nije realno da opstanemo, ali nećemo se unapred predati. Prioritet ostaje afirmacija mladih i iskustvo koje je veliki dobitak za sve njih – dodao je Simić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa