30. decembar 2021.30. dec 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Gradonačelnik Pajić posetio OŠ ,,MAJUR“ U Štitaru

Najavljena nova ulaganja

Nema bolje investicije od ulaganja u pravilan razvoj i obrazovanje dece jer je to ulaganje u budućnost. Budžetom predviđenim za 2021. godinu, smanjili smo cenu vrtića za 10 odsto. Obećali smo da nećemo stati na tome, pa smo budžetom predviđenim za narednu godinu cenu vrtića smanjili za dodatnih 10 odsto-rekao je Pajić
Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić je prošlog ponedeljka sa direktorom Osnovne škole ,,Majur” Živanom Makevićem obišao školu u Majuru, kao i izdvojeno odeljenje u Štitaru. Prilikom posete gradonačelnik se upoznao sa uslovima u kojima borave predškolci u Štitaru i istakao da uslove treba znatno poboljšati.

-Dogovorili smo se da u narednih nekoliko dana krenemo u realizaciju projekta rekonstrukcije Doma kulture u Štitaru koji ćemo prilagoditi za ovu namenu. Izabran je izvođač radova, a sredstva su obezbeđena u budžetu Grada Šapca od povraćaja poreza na imovinu građana. Radujem se što će deca u Štitaru uskoro imati priliku da pohađaju predškolsko obrazovanje u odličnim uslovima. Ovim vrtićem proširićemo obuhvat dece, pa će vrtić moći da pohađaju i deca uzrasta od 3 do 5 godina. Nema bolje investicije od ulaganja u pravilan razvoj i obrazovanje dece jer je to ulaganje u budućnost. Budžetom predviđenim za 2021. godinu, smanjili smo cenu vrtića za 10 odsto. Obećali smo da nećemo stati na tome, pa smo budžetom predviđenim za narednu godinu cenu vrtića smanjili za dodatnih 10 odsto-rekao je Pajić.

Osnovnu školu u Štitaru pohađa 80 đaka koji idu u jednu smenu.

Foto: Glas Podrinja


-Uverio sam se da se uslovi u Štitaru ne razlikuju mnogo od onih koji su u centralnoj školi u Majuru. U narednom periodu u Štitaru je u planu i zamena kotla koji sada koristi mazut kao energent. Planirano je da se uradi nov kotao na pelet kako bismo dobili veću energetsku efikasnost, a dosta niže račune. Rekonstrukcija školskog igrališta i uređenje zelene površine u dvorištu škole u Štitaru su investicije planirane za 2022. Godinu- dodao je gradonačelnik Pajić i istakao da će Grad Šabac nastaviti da ulaže u obrazovanje jer je to ulaganje u budućnost.

-Cilj našeg grada je da deca sa sela imaju približno iste uslove za obrazovanje kao i deca u gradu- kazao je Pajić.

Direktor Osnovne škole ,,Majur” Žvan Makević iskao je da je veliki benefit što učenici osnovne škole u Štitaru nastavu pohađaju u jednoj smeni.

-Jedan deo škole u Štitaru je rekonstruisan. Uložena su značajna sredstva za poboljšanje uslova. U tome je pomogao Grad Šabac u iznosu od 2,4 miliona, a 600 hiljada obezbedila je škola iz sopstvenih sredstava. Za sledeću godinu planirana je rekonstrukcija sportskog igrališta. Osim naših učenika taj teren moći će da koriste i rekreativci koji u popodnevnim satima, kada se završi nastava, dolaze na sportske aktivnosti- rekao je Živan Makević.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa