10. novembar 2011.10. nov 2011.
OPŠTINA BOGATIĆ

VEĆA ULAGANjA U POLjOPRIVREDU

Direkcija za poljoprivredu i selo opštine Bogatić u ovoj godini izdvojila značajna sredstva za unapređenje agrara u ovom kraju. Obezbeđena su beskamatna sredstva u iznosu od 13 miliona dinara, s tim što su u saradnji sa bankom Inteza ta sredstva udvostručena
Direkcija za poljoprivredu i selo u Bogatiću osnovana je 2006. godine sa ciljem da realizuje programe podsticaja razvoja poljoprivrede. Sredstva koja budžetom opštine budu namenjena za razvoj poljoprivrede, pre svega koriste se za plasiranje kratkoročnih beskamatnih kredita.
- Glavne aktivnosti u narednom periodu biće usmerene na podršku poljoprivrednim proizvođačima u cilju prilagođavanja tržišnim uslovima. Sve u cilju povećanja konkurentnosti i usvajanja novih znanja i tehnologija. Obezbedili smo beskamatni kredit namenjen za nabavku sitne mehanizacije u iznosu od četiri miliona dinara. A opšte je poznato da primarna poljoprivredna proizvodnja veoma teško može opstati bez povoljnih kreditnih sredstava. Trenutno, po značaju u ovoj godini izdvojio bih nabavku 39 priplodnih junica koje smo u saradnji sa šabačkom Mlekarom uvezli iz Nemačke. Smatram da je to veoma povoljno, a i poboljšali smo genetski potencijal. U planu nam je da naredne godine uvezemo još oko 50 takvih visoko kvalitetnih grla, naveo je direktor Direkcije za poljoprivredu i selo opštine Bogatić Dejan Jocković.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa