30. decembar 2021.30. dec 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Dodeljena prva nagrada “dr Vera Rajić“ u Medicinskoj školi

Momčilo nagrađen za izuzetne rezultate

Rotari klub Šabac želi da ustanovi dane sećanja na njihovu istaknutu članicu. U toku „Verinih dana” svake godine dodeljivaće se plaketa i novčana nagrada učenicima medicinske škole koji su se svojim rezultatima posebno istakli u toj godini kao vid podrške mladima i njihovom radu
U okviru manifestacije “Dani dr Vere Rajić” Rotari kluba Šabac, u četvrtak je u svečanoj sali Medicinske škole “dr Andra Jovanović” u Šapcu održana dodela nagrade “dr Vera Rajić” za izuzetne rezultate postignute u dosadašnjem školovanju.

Dobitnik nagrade je učenik odeljenja IV5 smera medicinska sestra-tehničar Momčilo Mihailović. U toku dosadašnjeg školovanja dobijao je najviše ocene a pored toga Momčilo je i aktivan volonter Crvenog Krsta, član udruženja „Svetlost“, učestvovao je u brojnim omladinskim razmenama u zemlji i inostranstvu. Aktivno se bavio mnogim sociološkim i temama važnim za društveni život. U periodu trajanja pandemije Korona virusa, zajedno sa učenicima iz svog odeljenja, pored školskih obaveza odlazio je na vakcinalne punktove kako bi pružio pomoć zdravstvenim radnicima u procesu vakcinacije.

-Plan mi je da nastavim da se bavim medicinom, već teku pripreme kako bih upisao Medicinski fakultet. Ova nagrada mi jako znači u daljem napretku i razvoju, kao i pružena prilika za budućnost.
Predsednik Rotari kluba Šabac Vladimir Marković istakao je da je doktorka Vera ostala upamćena kao dobar čovek, prijatelj i humanista.

-Vera je jednostavno rečeno sa posla odlazila na posao. Činila je da sastanci Rotari kluba ne budu previše formalni a opet u isto vreme da sve što je važno i ono što čini jedan sastanak bude deo sastanka. Bila je prijatelj svima - i dodao da se nada da će bar jedan od učenika koje biraju krenuti putem kojim je ona išla.

Po rečima direktorke Medicinske škole “dr Andra Jovanović” Biljane Đuknić misija Medicinske škole poklapa se sa celoživotnom misijom doktorke Vere Rajić - brigom o zdravlju i humanosti.

-Počastvovani smo što je Rotari klub nagradio našeg najboljeg učenika smera medicinska sestra-tehničar i radujemo se i dolazećoj tradiciji, da sačuvamo uspomenu na doktorku Veru i da mladi učenici krenu putevima zdravstva, medicine i humanizma jer je ona bila pobornik istog.
Na Svetog Nikolu, 19. decembra 2020. godine, preminula je doktorka Vera Rajić, istaknuti član Rotari kluba Šabac, gde je u jednom periodu obavljala dužnost predsednice. Svoj radni vek posvetila je očuvanju zdravlja najmlađih. U Opštoj bolnici “Dr Laza K. Lazarević” kao specijalista pedijatrije lečila je generacije dece, a nakon penzionisanja je nastavila da radi u privatnoj praksi.

Rotari klub Šabac želi da ustanovi dane sećanja na njihovu istaknutu članicu u okviru kojih će nastaviti da širi misiju rada na predavanjima vezanim za zdravlje mladih kao što je i doktorka Vera činila. U toku „Verinih dana” svake godine dodeljivaće se plaketa i novčana nagrada učenicima medicinske škole koji su se svojim rezultatima posebno istakli u toj godini kao vid podrške mladima i njihovom radu.
Ž.P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa