30. decembar 2021.30. dec 2021.
Budžet, bušotina, asfaltiranje...
DESETA REDOVNA SEDNICA SO VLADIMIRCI

Budžet, bušotina, asfaltiranje...

Ova sednica SO Vladimirci zaokružila je ovogodišnji rad. Brojna su bila pitanja tokom godine za boljitak opštine značajnih resursa. U centru pažnje je bio budžet koji najavljuje korak napred u planovima i izvesnije sutra, sumirao je rad ove sednice predsednik SO Vladimirci Rade Kovačević:
„Bilo je dosta posla tokom ove godine što na asfaltiranju ali i gde god se moglo pomoći. Budžet za 2022. godinu od oko 574 miliona dinara daće priliku da se uz pomoć države koja će samo za ispitnu geotermalnu bušotinu opredeliti trinaest miliona dinara i značajno nam pomoći u brojnim poslovima pred nama. Biće tu i otkupa seoskih domaćinstava, asfaltiranja, ali i onih obično ne tako vidljivih značajnih briga o čak dve hiljade pet stotina korisnika Centra za socijalni rad, opet asfaltiranja i sve ističem to uz pomoć države koja je opet garant da idemo narodski dobrim putem. Kako je ovo završna sednica ove godine svima bih poželeo dobro zdravlje i svako dobro u 2022. godini“, rekao je predsednik skupštine.

Usvojeni su i izveštaji za godinu na isteku ali i planovi za narednu. Od predškolske ustanove „Suncokreti“, osnovnih škola „Žika Popović“ i „Jovan Cvijić“ i srednje Posavotamnavske škole sa Domom učenika, Centra za socijalni rad, biblioteke „Diša Atić“, turističke organizacije, JKP „Izvor“ a sve začinjeno razrešenjem opštinske izborne komisije i predlogom rešenja o imenovanju opštinske izborne komisije u stalnom sastavu.

Odbornici su uzeli učešće u radu skupštine. Sanja Đuričić se zahvalila za ukazano poverenje u komisiji za rodnu ravnopravnost a u odborničkim pitanjima izrazila zahvalnost na istrajnom radu i predsednika opštine Gorana Zarića i predsednika skupštine Rada Kovačevića ali i ostalih čelnih ljudi poput direktora Centra za socijalni rad Zdravka Perića. Prigodno svima je u narednoj godini poželela dobro zdravlje. Prodan Arnautović je opet poželeo da se reši pitanje velikih dužnika JKP „Izvor“ i time pomogne ovom kolektivu u želji da u narednoj godini svi građani uživaju u dobrom zdravlju iznad svega. Mileta Jeličić je u odborničkom pitanju tražio sudbinu problema onih koji su imali štete u proteklim poplavama. I on je u stilu prethodnika svim žiteljima opštine poželeo srećnu i berićetnu 2022. godinu.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa