10. novembar 2011.10. nov 2011.
OPŠTINA BOGATIĆ

OBRAZOVANjE NA PRVOM MESTU

Mreža osnovnih škola, akcioni plan zapošljavanja, „Prva šansa“, samozapošljavanje, finansijska podrška porodici, pravilnik o nagrađivanju učenika, regresiranje prevoza, seminari za prosvetne radnike, inkluzija Roma, program jednokratne pomoći, komisija za inkluziju samo su neki od realizovanih projekata Odeljenja društvenih delatnosti
U godini koja je na izmaku Odeljenje društvenih delatnosti opštine Bogatić nizom realizovanih projekata pokazalo je svoju stručnost i sposobnost da u određenom vremenskom roku sve svoje planove dovede do pozitivnog cilja. Skupština opštine na nedavnoj sednici usvojila je odluku o prostornom rasporedu i mreži osnovnih škola po uputstvu Ministarstva prosvete u okviru Zakona o osnovama osnovnog obrazovanja i vaspitanja i Uredbi o formiranju odeljenja.
- Uspeli smo, posle čak četiri različite varijante, da dođemo do jedne koja odgovara svima. Imaćemo četiri matične škole i to „Mika Mitrović“ u Bogatiću, „Vuk Karadžić“ u Badovincima, „Janko Veselinović“ u Crnoj bari i „Cvetin Brkić“ u Glušcima. Škola u Klenju biće područna škola škole u Badovincima, a bivša matična škola „Nikola Tesla“ iz Dublja pripaja se školi „Mika Mitrović“ u Bogatiću. Sve ostale škole koje su bile područna odeljenja proglašavamo izdvojenim. Glavni cilj nam je bio da ne pomeramo učenike sa pet i po ili šest godina da idu iz jednog mesta u drugo pogotovo što imamo loše saobraćajne veze ““ rekao je Miladin Stančetić, načelnik Odeljenja društvenih delatnosti.
Po odluci Ministarstva prosvete i kriterijumima škola matične mogu biti samo one koje imaju 400 učenika. Zalaganjem i argumentima osnovne škole u Crnoj bari i Glušcima, koje imaju nešto više od dvesta učenika, priznate su kao matične. Posle osam meseci rada ovo odeljenje, u propisanom zakonskom roku od godinu dana koji danas ističe, uspelo je da zadrži sve na svom mestu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa