30. decembar 2021.30. dec 2021.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

REALIZACIJA DRUGOG OVOGODIŠNjEG POZIVA ZA FINSIRANjE VANTELESNE OPLODNjE

Šansa za još šest parova

Grad finansira troškove do 300.000 dinara. Na ovaj način želimo da pomognemo našim sugrađanima da ostvare ono najsvetije, a to je potomstvo
Šest parova, kojima će vantelesnu oplodnju finansirati grad, u utorak je u Gradskoj kući dobilo rešenja o priznavanju troškova. Rešenja im je uručio gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić i tom prilikom im poželeo sreću i uspešno proširenje porodice.

Grad je u ovoj godini dva puta finansirao troškove vantelesne oplodnje. Odobrena su sredstva za ukupno 11 parova.

-Javni poziv smo prvi put raspisali 8. aprila i javilo se pet parova. Sada realizujemo poziv koji smo raspisali 23. septembra i na koji se javilo šest parova. Grad finansira troškove do 300.000 dinara. Na ovaj način želimo da pomognemo našim sugrađanima da ostvare ono najsvetije, a to je potomstvo. Promenili smo pravilnik, u interesu građana, tako da ukoliko su mogućnost iskoristili u Srbiji, sada mogu da je iskoriste i u inostranstvu. Zaista se nadamo da će nas u narednom periodu biti sve više.

Poželeo sam parovima koji su dobili ovo rešenje da iskoristite i ono što država promoviše, odnosno da dobiju nadoknadu od 300.000 dinara za prvorođeno dete. Radimo na tome da i u gradu Šapcu i u Srbiji bude što više građana. Ovo je jedan od načina da podstičemo rađanje i imamo što više novih malih sugrađana, rekao je gradonačelnik Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa