6. januar 2022.6. jan 2022.
Uspešna saradnja i u 2022. godini
Poseta gradonačelnika Gradskom udruženju penzionera

Uspešna saradnja i u 2022. godini

Podrška Gradskom udruženju i članovima. Odlična saradnja i puno razumevanje. Potpora izdavaštvu lista „Treće doba“. Pomoć Grada veća nego ranije. Jedno od najuspešnijih udruženja penzinera u Srbiji
Grad Šabac i Gradsko udruženje penzinera imali su tokom 2021. godine izuzetno uspešnu saradnju i nema razloga da se ona ne nastavi u 2022. godini, uveren je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić koji je pretposlednjeg dana prethodne godine posetio prostorije Udruženja, te sa rukovdstvom i članovima razgovarao o mogućim pravcima pomoći Grada penzionerima. Uz želje da ih u novoj godini prati zdravlje i sreća, prvi čovek grada obećao je da će se svi u rukovodstvu Šapca truditi da uvek budu tu za nasjtarije sugrađane.

-Zadovoljstvo mi je što sam u prazničnim danima sa našim najstarijim sugrađanima. Dugo imamo odličnu saradnju, još iz perioda kada smo bili opozicija u gradu i drago mi je što smo obećano u predizbornoj kampanji i ispunili. Usvojili smo meru besplatnog gradskog i prigradskog prevoza što je na dobrobit svih građana od 65 i više godina. Oni će, naravno, i u narednoj godini moći da se voze potpuno besplatno na svim relacijama, 365 dana. Gospodin Stevan Matić, predsednik Udruženja je očuvao kvalitet lista „Treće doba“ koji izlazi u kontninuitetu godinama, sa i bez pomoći grada, što mi izuzetno cenimo, te smo izdvojili određena budžetska sredstva kako bi pospešili izdavaštvo novina namenjenih pre svega najstarijima, ali dobrim tekstovima privlače pažnju svih sugrađana – rekao je gradonačelnik Šapca.

Foto: "Glas Podrinja"


Tokom oktobra, meseca solidarnosti sa starima, Gradsko udruženje penzionera podelilo je 923 paketa pomoći što ga je svrstalo među najbolja udruženja u Srbiji. Sva postignuća i rezultati koji su prethodnu godinu učinili uspešnom ostvarena su zahvaljujući odličnoj saradnji sa Gradskom upravom, istakaoje prvi čovek Udruženja Stevan Matić.

-U 2021. godini smo od Grada dobili sredstva u iznosu od 400 hiljada dinara, što je značajno više u odnosu na prethodne godine. Ona su važna, jer smo mi Udruženje koje nema druge donatore. Verujem da će saradnja i u narednom periodu biti izuzetna – naglasio je Matić.

Gradsko udruženje penzionera postoji od 1953. godine, uskoro će obeležiti sedam decenija rada, a i novu godinu je započelo humanitarnom akcijom u kojoj su za materijalno najugroženije penzinere opredelili 300 paketa pomoći kako bi im ulepšali božićne praznike.
D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa