Info

6. januar 2022.6. jan 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Prikupljeni slatkiši za najugroženije

Humani učenici Medicinske škole

Humano srce Šapca već dugi niz godina sarađuje sa srednjim školama iz Šapca. Pored ove, Medicinska škola organizuje i druge tradicionalne akcije
Već šestu godinu za redom učenici Medicinske škole “dr Andra Jovanović” skupljaju slatkiše kako bi korisnicima Humanog srca Šapca ulepšali predstojeće praznike.

-Drago nam je što možemo da pomažemo drugoj deci. Sa velikim zadovoljstvom se odazovemo svakoj humanitarnoj akciji - rekla je u ime svih učenika predsednica školskog parlamenta Milica Rakić.
Humano srce Šapca već dugi niz godina sarađuje sa srednjim školama iz Šapca i, kako kaže Jelena Mišković administrator Humanog srca njihov odziv im mnogo znači.

-Svi slatkiši budu raspoređeni za decu koja nemaju, paketići odu u prave ruke. Pored ove, Medicinska škola organizuje i druge tradicionalne akcije.

-Reč je o našoj tradicionalnoj akciji.

- Pomoć narodnoj kuhinji. Organizovana je 13. decembra kada je bio dan škole, gde su sve prikupljene namirnice bile predate fondaciji Humano srce koji to prosleđuju dalje ljudima kojima je to potrebno. Takođe, organizujemo i akciju “Daruj slatkiš”, koja je deo sveobuhvatne akcije na nivou Grada - rekla je Verica Matović koordinator tima za humanitarne aktivnosti i dodala.

-Tada prikupljamo slatkiše za izradu novogodišnjih paketića namenjenih deci iz osetljivih društvenih grupa. Maštovite kutije za prikupljanje slatkiša za čiju izradu se učenici na nivou svojih odeljenjskih zajednica svake godine posebno potrude, daje posebnu čar ovoj akciji jer im se naročito obraduju mališani kada iz njih primaju paketiće.
Ž.P.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa