6. januar 2022.6. jan 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Muzička škola „Mihailo Vukdragović“

Čarobna muzika za praznične dane

„Tajna uspeha Muzičke škole krije se u generacijama mladih koji su stastali u pod okriljem naše obrazovne ustanove. Od muzičkog zabavišta, pripremnog uzrasta do kraja srednjoškolskog obrazovanja“, istakla je direktorka Muzičke škole Sonja Živković
Muzička škola „Mihailo Vukdragović“ u Šapcu organizovala je od 23. do 30. decembra 2021. godine pet Novogodišnjih koncerata, koji su imali humanitarni karakter. Ulaznica za svaki koncert je bio slatkiš, igračka ili školski pribor, koji su poklonjeni deci sa smetnjama u razvoju u OŠ „Sveti Sava“, bolesnoj deci koja se leče i oporavljaju na pedijatrijskom odeljenju Šabačke bolnice, korisnicima pomoći Centra za socijalni rad i organizaciji „Caritas“.

Četiri humanitarna koncerta su održana u svečanoj sali Muzičke škole, gde su nastupili učenici i profesori pred brojnom publikom. Učenici su svirali kompozicije na klaviru, harmonici, gitari, violini, violončelu, flauti, trubi, klarinetu, a pored instrumentalne muzike čuo se i glas najboljih učenika odseka solo pevanja.

Koncert pod imenom „Zaleđeno kraljevstvo“ za trenutak je sve prisutne „odveo“ u bajkoviti svet princeza i prinčeva. Oduševljena publika je nagradila svakog izvođača gromoglasnim aplauzom.
Koncert „Muzika u Pozorištu“ održan je u Šabačkom pozorištu 28. decembra, na kom su nastupili učenici muzičkog zabavišta, hora osnovne i srednje škole sa gostima profesorima Muzičke škole, kao i članovima Šabačkog pevačkog društva. Na repertoaru su bile Novogodišnje pesme, ali i pesma „Ovo je Srbija“. Pored pevačkih sastava nastupali su orkestar duvačkih instrumenata, orkestar flauta „Flautiamo“, orkestar harmonika, gudački orkestar u proširenom sastavu, koji su izveli različite popularne kompozicije klasične muzike.

Foto: "Glas Podrinja"


Najlepši i najveseliji zajednički nastup svih sastava pod dirigentskom palicom prof. Gorana Dimitrijevića izveli su pesmu „Zvončići“, kojom su poželeli srećnu novu 2022. godinu. Sve izvođače na velikoj sceni Šabačkog pozorišta pripremili su profesori Marina Radinović, Jasmina Atanacković, Biljana Prica, Branko Novaković, Tijana Lacković, Verica Mitrović i Goran Dimitrijević. Klavirski saradnik je bio profesor Boris Jekić, a pored njega u orkestru su svirali profesori Dragana Gajić-Milošević, Milena Spasojević-Pajić, Ljiljana Maksimović, Gordana Jovičić, Marko Miletić. Program su vodile profesori Marija Marković i Marija Obrenović.

Foto: "Glas Podrinja"


Idejni tvorac i organizator koncerta je Tim za kulturnu i javnu delatnost škole na čelu sa direktorkom Sonjom Živković.
-Ponosna sam na svoju školu, profesore i učenike. Tajna uspeha Muzičke škole krije se u generacijama mladih koji su stastali pod okriljem naše obrazovne ustanove. Od muzičkog zabavišta, pripremnog uzrasta do kraja srednjoškolskog obrazovanja. Profesori su motivisani i uprkos epidemiološkoj situaciji sa učenicima ostvarili su brojne uspehe, čak 318 nagrada. Srećna sam zbog angažovanja kolega i dece koja sa osmehom dolaze na časove – istakla je direktorka Muzičke škole Sonja Živković.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa