6. januar 2022.6. jan 2022.
„Kraljica“ započinje
ATLETIKA

„Kraljica“ započinje

Januar, posebno prva polovina je slobodna od zvaničnih sportskih takmičenja, no izuzetak od pravila je „kraljica sportova“ gde prva takmičenja iz kalendara startuju već u prvom delu januara. Prvenstva Beograda, odnosno Prvenstva centralne Srbije u dvorani zakazani su već za 9, 12. i 15. januar za različite uzrasne kategorije (do 14, do 20 godina i seniore).

Državna takmičenja za četiri uzrasne kategorije, odnosno seniore startuju od 22. januara i traju vikendom i sredom do 5. i 6. februara. Niz zaokružuje 12. februara Prvenstvo Balkana za mlađe seniore. Sva pomenuta takmičenja biće organizovana u Beogradu, jedinoj atletskoj dvorani sa kojom raspolaže Srbija. Najbolji će 1. februara da se oprobaju i izvan granica Srbije, na tromeču Slovenije, Hrvatske i naše države u Zagrebu.

Godina 2022. je važna za srpsku atletiku jer će od 18. marta Beograd biti i domaćin Svetskog atletskog šampionata u dvorani, najvećeg atletskog takmičenja koje će biti organizovano u ovoj državi u poslednje dve decenije.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa