10. novembar 2011.10. nov 2011.
ASISTENTI SAVETODAVACA NA RASPOLAGANjU POLjOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA

DOSTUPNIJA STRUČNA POMOĆ

Od 1.820 agronoma koji su prošli Program edukacije asistenata savetodavaca i sklopili ugovore sa Ministarstvom poljoprivrede, najviše ih je angažovano na području Poljoprivredne savetodavne stručne službe Šabac. Posle prošlonedeljnog raspoređivanja i upoznavanja sa poslovima koji ih očekuju, krenuli su sa obilascima terena
Milorad Paunović jedan je od 36 diplomiranih inženjera poljoprivrede sa evidencije šabačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje koji su dobili priliku da u narednih godinu dana rade kao asistenti savetodavci. Prvi radni dan na terenu počeo je obilaskom poljoprivrednih proizvođača u Lipolistu, a gazdinstvo domaćina Slobodana Makevića bila je prva stanica.
- Ovo su prvi susreti sa domaćinima za koje ćemo u narednom periodu biti zaduženi. Inače, ja sam dobar deo mog radnog iskustva stekao upravo na terenu u neposrednom kontaktu sa proizvođačima. Po struci sam agroekonomista, i do pune penzije mi je ostalo dve i po godine, pa ovaj projekat Ministarstva vidim kao odličnu priliku za mlade ali i za nas starije koji smo ostali bez posla ““ ističe Milorad Paunović, asistent-savetodavac.
Slobodan Makević poljoprivrednik iz Lipolista se pretežno bavi ratarstvom na 10 hektara oranica, voćarstvom i pčelarstvom, a namera mu je da krene i sa proizvodnjom ruža. Mogućnost da nedoumice reši uz pomoć saveta asistenta, vidi kao priliku da uz stručni nadzor pospeši proizvodnju.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa